Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home duurzaam-distributiecentrum  
 • Wehkamp groenste onderneming van Overijssel

  NIEUW LOGISTIEKE SERVICE CENTRUM IN ZWOLLE WINT DE GROENE TWINKELING 2016

  Gisteravond is bekend gemaakt dat wehkamp met het nieuwe Logistieke Service Centrum in Zwolle De Groene Twinkeling 2016 heeft gewonnen. Dat is een prijs voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van onder meer Natuurmonumenten en Landschap Overijssel heeft het online warenhuis de prijs donderdag in ontvangst genomen.

  De jury is lovend over wehkamp: "Het bedrijf investeert veel in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op het eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. Het bedrijf vervult door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie een ambassadeurs- en voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de regio."

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor wehkamp erg belangrijk. De ambities reiken verder dan alleen werken aan een duurzaam online warenhuis. Zo kreeg wehkamp bijvoorbeeld in 2012 als eerste online retailer de ‘Lean & Green Award', zette ze in haar online warenhuis een ‘Fair Fashion Platform' op, kunnen kopers van matrassen hun gebruikte matras retour sturen voor recycling en is er voor medewerkers een ‘Green Lease' beleid. Dat doet wehkamp aan de hand van een MVO-beleid waaraan een grootschalige update is doorgevoerd.

  Vanuit het MVO beleid vertaalt wehkamp dit ook in een duurzaam, nieuw distributiecentrum. Door het afsluiten van een huurcontract voor een langere periode heeft wehkamp veel invloed op de duurzame ontwikkeling van het gebouw gehad; enerzijds op de ontwikkeling van het casco, maar ook op het ontwerp van het inbouwpakket, de toe te passen (duurzame) technieken zoals warmte-koude opslag (wko), zonne-energie en de toe te passen materialen, verwerkingstechnieken en vrij indeelbare kantoorruimten. Anderzijds is er ook veel aandacht besteed aan een kwalitatief goed werkplekklimaat en bedrijfsrestaurant. Verder is voorzien in specifieke bezoekersfaciliteiten en is er gewerkt aan optimalisatie van de bereikbaarheid en sociale veiligheid van de locatie.

  De bouwplaats is door de aannemer zo duurzaam mogelijk ingericht; tijdens het hele bouwproces stond duurzaamheid voorop. Dit betekende onder meer sturen op afvalmanagement, beperken van energie- en waterverbruik en maatregelen nemen ter voorkoming van schade als gevolg van fijnstof.

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij wehkamp

  Voor de prijs waren drie genomineerden. wehkamp bleef Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte voor. De jaarlijkse prijs is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Het doel is om organisaties te stimuleren zich meer in te zetten voor natuur, landschap en biodiversiteit.