Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Bh-maat berekenen  
 • Vind jouw perfecte bh maat

  Het krijgt nooit de verdiende aandacht en eigenlijk is het dé manier om je vrouwelijkheid te onderstrepen: lingerie. Het is het eerste wat je 's ochtends aantrekt. Dat het onder je kleding verstopt is, betekent niet dat het niet essentieel is voor je outfit. In mooie lingerie voel je je op en top vrouw en daarom is het belangrijk dat het comfortabel zit. De juiste bh maat berekenen is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van het aanschaffen van een bh. Dit kan je gemakkelijk thuis opmeten aan de hand van onderstaande stappen.

  Tip: laat voor een nauwkeurig resultaat een vriendin of partner meten om jouw bh maat te berekenen.
  BH-maat bereken

  BH maat berekenen onderwijdte

  Stap 1: onderwijdte meten

  Allereerst is het van belang om je onderwijdte op te meten. Dit doe je door met een meetlint net onder je borsten je omvang te meten. Neem een ontspannen houding aan, zonder je adem in het houden. Trek het meetlint strak om je lichaam. Zorg ervoor dat het meetlint aan de voor- en achterkant op dezelfde hoogte is. De maat die je op deze manier opmeet is het cijfergedeelte voor je bh maat (bijvoorbeeld 80). In de tabel kun je dan jouw bh maat opzoeken.

  BH maattabel onderwijdte

  BH maat meten bovenwijdte

  Stap 2: bovenwijdte meten

  De volgende stap is het meten van jouw bovenwijdte. Dit doe je door met een meetlint ter hoogte van je tepels de volle omvang van je borst te meten. Zorg weer dat het meetlint netjes horizontaal blijft. Bereken nu het verschil tussen je bovenwijdte en onderwijdte in centimeters. Aan de hand van dit getal kun je in de tabel je bh maat vinden.

  VOORBEELD:
  Stap 1: je onderwijdte is 78cm
  Stap 2: je bovenwijdte is 95cm

  Wat is je bh maat?
  het verschil is 17cm, dus je bh maat is 80C

  BH maattabel bovenwijdte

  BH maat berekenen opkruipen rug


  Opkruipende rug

  Kruipt de onderband van je bh op je rug omhoog? Dan is de omvang van je bh waarschijnlijk te groot. Probeer dan een maatje kleiner.

  BH maat berekenen niet passende omvang


  Niet passende omvang

  De onderband van je bh moet aansluiten, maar niet oncomfortabel strak zitten. Als er nog twee vingers onder je bh-band passen, heb je een goede maat.

  BH maat berkenen uitpuilende borsten


  Uitpuilende borsten

  Puilen je borsten uit de cups van je bh? Dan heb je een grotere bh maat nodig.

  BH maat berekenen knellende bandjes


  Knellende bandjes

  Knellen de bandjes van je bh pijnlijk? Probeer een kleinere omvang, daar moet de steun namelijk vandaan komen.


  Tips bij het passen van een bh

  Tips bij het passen van je bh

  1. Zorg dat je bij het passen altijd de haakjes van je bh op de meest losse stand sluit. Je kan de bh dan altijd nog wat strakker doen wanneer de stof na een tijdje wat uitrekt.

  2. Heb je jouw ideale bh-maat gevonden? Trek er dan een t-shirt over aan. Zo kun je goed beoordelen of je bh genoeg steun biedt en de juiste pasvorm heeft.

  3. Draag een bh bij voorkeur niet een aantal dagen achter elkaar. Het elastiek van je bh moet na het dragen weer terug in zijn oude vorm komen om langer mee te gaan. Als je de bh meerdere dagen achter elkaar draagt, krijgt deze geen 'rust'.


  Je bh netjes houden in de was

  Tips bij het wassen

  1. Om je bh langer mooi te houden, is het aan te raden een bh na ongeveer 4 keer dragen te wassen. Dit verschilt per persoon, afhankelijk van of je snel transpireert en of je een sterke lichaamsgeur hebt.

  2. We raden je aan om je bh's met de hand te wassen. Als je toch voor de wasmachine kiest, gebruik dan een waszakje of wasbol. Doe niet meer dan één bh in het waszakje en was je lingerie op 30ºC.

  3. Stop je bh nooit in de droger, dat is funest voor de voorgevormde cups van jouw bh. De materialen kunnen niet tegen de hoge temperaturen.

  4. Velen van ons bergen bh's op door ze op te vouwen met de cups in elkaar. Vouw je bh's nooit op, maar leg ze achter elkaar in een lade om ze mooi te houden.