Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home babyspeelgoed  
 • babyspeelgoed

  Een baby maakt in rap tempo vele ontwikkelingsfases door en met het juiste speelgoed kun je deze ontwikkelingen stimuleren. Maar wanneer introduceer je welk speeltje? En hoe check je de veiligheid van speelgoed? Met deze speeltips weet je waar je op moet letten en maak je altijd de juiste keus.

  shop alle babyspeeltjes

  0-3 maanden

  Na de bevalling verwerkt een baby veel prikkels en heeft het vooral behoefte aan geborgenheid. Een muziekdoosje werkt rustgevend voor het slapen gaan en een zacht knuffeltje geeft troost. Met een rammelaar trek je de aandacht van je kindje en stimuleer je de zintuigen.

  3-6 maanden

  Alleen kijken en liggen is niet meer voldoende. Naast het omdraaien op de buik pakt je baby nu ook dingen vast. Je kindje heeft nu behoefte aan kleine uitdagingen. Je kindje heeft nu behoefte aan kleine uitdagingen waarbij een babygym echt onmisbaar is. Hiermee oefent je kleintje het zicht, het gehoor, de tastzin én de grijpreflexen.

  7-9 maanden

  Vanaf nu gaat de ontwikkeling hard. Tijgeren, kruipen en optrekken aan de spijlen van de box. Je baby is actief en vindt het fantastisch om zichzelf te verplaatsen. Actief speelgoed zoals een bal of trekdier mag daarom niet ontbreken. Daarnaast brabbelt je baby er nu lustig op los. Stimuleer de taalontwikkeling en lees voor uit een babyprentenboek.

  9-12 maanden

  De bewegingen worden steeds verfijnder; de eerste stapjes worden voorzichtig gezet en de eerste woordjes gevormd. Jouw kindje leert nu begrijpen welk woord bij wie en wat hoort en legt verband tussen oorzaak en gevolg: hét moment voor de aanschaf van een blokkendoos. Bij jouw dagelijkse bezigheden wil de baby nu graag ‘helpen'.

  checklist: veilig spelen

  Al het speelgoed dat we op wehkamp verkopen voldoet aan de strenge wet- en regelgeving van de Europese Unie. Zo mogen er geen uitstekende delen aan het speelgoed zitten en gaan de speeltjes niet makkelijk stuk. Ook zijn de gebruikte materialen bij aanraken en sabbelen niet schadelijk. Natuurlijk blijft het wel belangrijk om je spelende baby goed in de gaten te houden. Deze checklist helpt je op weg bij de aanschaf van geschikt speelgoed.

  #

  top 4 speelgoed

  bekijk al het speelgoed