Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Sandberg - Ad Petersen
 • Uitverkocht

  Ad PetersenSandberg

  29.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle biografieën

  Sandberg - Ad Petersen

  Ad Petersen
  Sandberg - directeur en vormgever van Stedelijk Museum

  Dit boek geeft een uitgebreid beeld van Sandberg als ontwerper van het Stedelijk Museum en laat daarnaast de doorslaggevende invloed zien die hij had op de modernisering van het museumgebouw. De oorlogstijd betekende een keerpunt in Sandbergs leven. Hij nam tijdens de Duitse bezetting actief deel aan het kunstenaarsverzet, en raakte daarbij overtuigd van de stimulerende en provocerende rol die kunstenaars in de samenleving kunnen spelen.
  Na de bevrijding werd Sandberg (1897-1984) de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum en werd het Stedelijk een levendig centrum voor moderne kunst, een ontmoetingsplaats, waar het publiek kennis kon nemen van eigentijdse kunst en vormgeving. Het ouderwetse gebouw kreeg een licht en uitnodigend interieur. Sandberg ging uit van de kunstenaars, maar zijn doel was het publiek. Hij was ervan overtuigd dat eigentijdse kunst betekenis had om de wereld om ons heen te kunnen begrijpen.
  Het Stedelijk kreeg een nieuw elan in vorm en inhoud! Dit was te danken aan het talent, de visie en vasthoudendheid van slechts één man, Willem Sandberg. Achteraf kunnen wij spreken van de Era-Sandberg.
  Ad Petersen, de auteur en samensteller van dit boek, was lang aan het Stedelijk Museum verbonden, en met Sandberg bevriend.

  - Sandberg is onlosmakelijk verbonden met het Stedelijk Museum als de stem van vernieuwing binnen het museale gebeuren
  - Sandberg heeft een groot stempel gedrukt op de ontwikkeling van het Stedelijk
  - Voor de liefhebbers van moderne kunst, graphic design en de geschiedenis van Nederlands meest bekende museum
  lees meer

  Specificaties

  AuteursAd Petersen
  Eerste auteurAd Petersen
  GenreLiteraire biografie
  ISBN9789491411885
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's200
  Jaar van uitgifte2017
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand