overzicht
Rijksmuseum kookboek

    Rijksmuseum kookboek

    45.-
    voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

    Rijksmuseum kookboek

    Rijksmuseum kookboek
    HET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETEN
    Wat:
    Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim Pijbes
    Door wie:
    Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah Freud
    Geredigeerd door Marieke de Jong
    Ontwerp studio Irma Boom
    Met medewerking van:
    Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud.
    In het boek:
    Meer dan 130 recepten
    Meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum

    Voor het Rijksmuseum kookboek is een lijst van vijftig Nederlandse ingrediënten opgesteld, bij de vijftig ingrediënten zijn klassieke Nederlandse recepten geschreven en vervolgens is aan 50 vooraanstaande koks en patissiers in Nederland gevraagd een recept met gebruik van dat ingrediënt te geven. Pas nadat alle teksten klaar waren zijn er kunstwerken uit het Rijksmuseum bij gezocht die passend waren bij de verhalen en recepten. Hierdoor is de enorme diversiteit aan kunst waar eten ook maar enigszins in verwerkt is op alle fronten aan bod gekomen. Daarbij de natuurlijk voor de hand liggende Stillevens, de serviezen waar het Rijks een enorme collectie van in huis heeft maar ook tekeningen, foto's, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk de keuken van een poppenhuis. Uiteindelijk zijn er meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie in het boek terecht gekomen. Daarbij meer dan 130 recepten met medewerking van beroemde koks als Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Dick Soek. Maar ook jong aanstormend talent als Joris Bijdendijk, Jim de Jong en Benny Blisto hebben een bijdrage geleverd.
    lees meer

    Specificaties

    toegevoegd aan winkelmand