Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Reagan - H.W. Brands
 • Uitverkocht

  H.W. BrandsReagan

  44.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Reagan - H.W. Brands

  De B-acteur die president werd en de Koude Oorlog beëindigde

  Reagan is de eerste Nederlandse biografie over de 40e Amerikaanse president.

  Ruim 10 jaar na zijn overlijden vertelt meesterverteller H.W. Brands het verhaal van Ronald Reagan (1911-2004). De jonge ‘Dutch’ groeide op in een arm gezin tijdens de crisis van de jaren ’20, joeg zijn dromen als radioverslaggever en acteur na en werd uiteindelijk president van de Verenigde Staten.

  De Amerikaanse conservatieven vereren hem als halfgod, de liberalen schetsen een karikatuur van een B-acteur die per ongeluk in het Witte Huis belandde. De communistenvreter bleek tijdens zijn presidentiële jaren ook pragmaticus. Samen met Gorbatsjov slechtte hij de Berlijnse Muur, maar hij stond ook aan de wieg van de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

  H.W. Brands plaatst Reagan postuum naast Franklin Roosevelt op het voetstuk van de grootste Amerikaanse presidenten van de 20e eeuw. Hij vertelt Reagans verhaal aan de hand van dagboeken, memoires, toespraken en interviews met zijn naasten.

   

  H.W. Brands is professor in de Geschiedenis aan de Universiteit van Texas in Austin. Hij schreef 25 boeken over hoofdzakelijk de Amerikaanse geschiedenis, waarin er twee genomineerd werden als finalisten voor de prestigieuze Pullitzerprijs.

  Specificaties

  AuteursH.W. Brands
  Eerste auteurH.W. Brands
  GenreHistorische biografie
  ISBN9789000349722
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's872
  Jaar van uitgifte2016
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand