Projek Mandela (DVD)
 • -20%

  Projek Mandela (DVD)

  9.997.99je bespaart 2.-
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Projek Mandela (DVD)

  Nelson Mandela: Eén van de grootste en beroemdste persoonlijkheden uit de moderne geschiedenis. Anti-apartheidsstrijder, gevangene, bevrijder, Nobelprijswinnaar, president. Het lange leven van 'Madiba' kent vele gezichten. Deze DVD geeft een uitgebreide kijk op de man Mandela en Zuid-Afrika voor en na de val van het apartheidsregime met nooit eerder vertoonde beelden van Mandela tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland en interviews met vele betrokkenen van zowel het ANC als de blanke minderheidsregering van die tijd.

  Projek Mandela (53 min.)
  In deze biografie volgen we de strijd van Mandela tegen het apartheidsregime, zijn arrestatie en gevangenschap, de politieke onrust in Zuid-Afrika in de jaren 80 en eindelijk, na 27 jaar gevangenschap, de vrijlating van Nelson Mandela.

  The Last Mile (26 min.)
  Na ruim 27 jaar komt Mandela eindelijk vrij. Maar het apartheidsregime is nog steeds aan de macht en Mandela's werk is nog lang niet gedaan. Onderhandelingen met president De Klerk moeten een einde aan apartheid maken zonder bloedvergieten en wraakacties van de zwarte bevolking. In deze film volgen we Mandela in de periode tussen zijn vrijlating en het einde van de apartheid, waarbij Mandela zelf zijn visie geeft op de gebeurtenissen.

  Mandela's Birthday at Houghton (26 min.)
  President Mandela van Zuid-Afrika ontvangt op zijn verjaardag een buslading Zuid-Afrikaanse kinderen van allerlei komaf. Hij beantwoordt openhartig hun vragen over zijn jeugd, zijn gevangenschap, apartheid, zijn moeder en vele andere onderwerpen. De vragen die de kinderen stellen zijn soms ontwapenend en soms confronterend, maar 'Madiba' beantwoordt uitvoerig alle vragen...

  Extra: Mandela en Pavarotti
  In dit korte bonusfilmpje voglen we een ontmoeting tussen Mandela en Luciano Pavarotti.
  lees meer

  Specificaties