Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

 
Power of art 3 (DVD)
 • Uitverkocht

  Power of art 3 (DVD)

  7.99

  Sorry! Dit product is uitverkocht

  Power of art 3 (DVD)

  JACQUES-LOUIS DAVID - De dood van Marat (1793)
  Jean-Paul Marat is een zeer gedreven journalist die alle misstanden aan de kaak durft te stellen. Als deze ‘vriend van het volk’ in juli 1793 in bad wordt doodgestoken, belooft Jacques-Louis David, schilder voor de Revolutie, een schilderij te maken van deze martelaar, voor Frankrijk en de rest van de wereld. Hij voegt de daad bij het woord en creëert een altaarstuk voor de nieuwe kerk van Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap. Het is een toonbeeld van perfecte propaganda. De fanaticus Marat is omgetoverd tot een soort heilige zonder een greintje egoïsme. De kunst is voor eens en voor altijd de medeplichtige van de macht geworden.

  VAN GOGH - Korenveld met kraaien (1890)
  “De schilderkunst,” schreef Van Gogh ooit, “is het vlot waarop we na de schipbreuk veilig de wal kunnen bereiken.” Schilderen geeft hem soms rust. Hij gebruikt zijn penseel als een steekwapen. Ongecontroleerde energie wordt vertaald in wilde bewegingen over het canvas. Genadeloze onzekerheid en tomeloze angsten worden weerspiegeld in intense, extatische kleuren. Vincent kijkt in een spiegel, maar het is alsof hij schildert wat in zijn hoofd zit. Het schilderen kan hem echter net zo gemakkelijk naar de rand van de waanzin drijven – en er overheen. In de zomer van 1890 is het helemaal gedaan met de zelfportretten. In plaats van langs zijn penseel kijkt Vincent langs de loop van zijn eigen vuurwapen.

  ROTHKO - Black On Maroon (1958)
  New York, 1958. Rothko krijgt opdracht om een serie grote abstracte doeken te maken voor het toekomstige restaurant in het Seagram Building, de Four Seasons, midden in Manhattan. Volgens Rothko is het “een zaak waar de rijkste rotzakken van New York straks naar toe komen om te eten en de patser uit te hangen... Ik hoop de eetlust te bederven van iedere klootzak die bij die tent gaat eten.” Voor Rothko betekent dit de ultieme test. Hoe machtig is de kunst in de eentonige massa van de moderne wereld? Kan kunst ontregelen en opschrikken, of wordt het gewoon weggewuifd zoals je een lastige ober wegwuift? Is kunst zomaar een consumentenproduct of de redding van onze ziel?

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreCultuur & Religie
  Speelduur150
  LeeftijdNiet schadelijk/Alle leeftijden
  Gesproken talenEngels
  OndertitelingNederlands
  GeluidDolby Digital 5.1
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand