Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Power of art 2 (DVD)
 • Uitverkocht

  Power of art 2 (DVD)

  7.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Documentaires

  Power of art 2 (DVD)

  REMBRANDT - De samenzwering van Claudius Civilus (ca.1666)
  Met De Nachtwacht en zijn portretten van de rijkste kooplieden van Amsterdam realiseerde Rembrandt iets onmogelijks: hij toverde een wereld van handel en geld om tot iets heroïsch, dramatisch en magistraals. Toch is hij 10 jaar later failliet, uit de mode en afgedankt als een schilder die in een vriendelijke tijd hardnekkig weerbarstig werk blijft leveren. Hij krijgt de kans om een comeback te maken met het beschilderen van de hallen van het Amsterdamse stadhuis. Maar in plaats van de klassieke ingetogenheid en grandeur die men verlangt, creëert Rembrandt het ruwste, meest compromisloze geschiedenistableau aller tijden – en daarmee een van de grootste meesterwerken van zijn eigen tijd.

  TURNER - Het Slavenschip (1840)
  Mei 1840. Turner levert zeven schilderijen voor de jaarlijkse tentoonstelling in de Royal Academy en wordt geconfronteerd met een ongekende storm van kritiek. De grootste verontwaardiging betreft Het Slavenschip, een combinatie van allegorie, geschiedenis en scheepvaarttableau; een explosie van vuurrood en goud die ondergaat in een zee van twijfels tussen waar gebeurd en bedacht. Voor Turner’s tijdgenoten is het ‘een ongeluk in de keuken’, ‘een afgrijselijke absurditeit’. Turner en zijn kunst zijn afgedwaald van wat ze moeten doen: observeren. Maar Turner voelt zich juist bevrijd van de plicht om alleen maar te beschrijven hoe de wereld eruit ziet. Hij bewijst dat kunst voortaan echt tot de essentie kan komen en de kijker kan meenemen naar het hart van de storm.

  PICASSO - Guernica (1937)
  Picasso was een genie – en dat vond hij zelf ook. Volgens deze kunstenaar moest de moderne kunst zich losmaken van politiek en geschiedenis. Maar na de wrede bombardementen van de Luftwaffe op de oude Baskische stad Guernica lijkt het geweld van het Kubisme op een storm in een glas water. Wat stelt het verwoesten van de figuratieve kunst nu helemaal voor in vergelijking met het verwoesten van menselijke lichamen en het platbranden van huizen? Picasso is diep geraakt door het lot van zijn land en wil datgene doen waarvan altijd was gedacht dat het onmogelijk was: een modern historisch schilderij maken.
  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreCultuur & Religie
  Speelduur150
  LeeftijdNiet schadelijk/Alle leeftijden
  Gesproken talenEngels
  OndertitelingNederlands
  GeluidDolby Digital 5.1
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand