Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Gezin & gezondheid
Pleidooi voor individualisme - Dirk Verhofstadt
 • Uitverkocht

  Dirk VerhofstadtPleidooi voor individualisme

  17.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Pleidooi voor individualisme - Dirk Verhofstadt

  Heel wat hedendaagse filosofen, sociologen en politici wijzen met een beschuldigende vinger naar het individualisme. Nochtans is het individualisme noodzakelijk tegen de tendens naar een steeds grotere anonimiteit, bureaucratisering en uniformisering in onze samenleving. Het verheft de mens uit de massa en geeft hem de kans zijn eigen weg te gaan. Het is geen belemmering voor medeleven met anderen maar juist een noodzakelijke voorwaarde voor ware solidariteit met de medemens.

  Vooral in die landen en gemeenschappen waar mensen omwille van religieuze, sociale en culturele tradities onderdrukt worden, moet het individualisme worden aangemoedigd. In het boek gaat de auteur dieper in op de relatie tussen het individualisme en het egoïsme aan de ene kant, het consumentisme, de islam, het christendom, de vrijheid en de universaliteit aan de andere kant.

  Specificaties

  AuteursDirk Verhofstadt
  Eerste auteurDirk Verhofstadt
  GenreMaatschappijboek
  ISBN9789089245809
  Uitvoering boekPaperback
  Jaar van uitgifte2017
  EAN9789089245809
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand