Piet Esser - Verbeelden van het zien (DVD)
 • -15%

  Piet Esser - Verbeelden van het zien (DVD)

  12.9910.99je bespaart 2.-
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Piet Esser - Verbeelden van het zien (DVD)

  Piet Esser: Verbeelden van het Zien is een bijzondere documentaire over één van de belangrijkste Nederlandse portretbeeldhouwers van de twintigste eeuw. Essers werken zijn door heel Nederland op pleinen en in musea te bewonderen. Piet Esser (1914 – 2004) leidde generaties Nederlandse beeldhouwers op. Hij werd geprezen om zijn prachtige kunst maar ook verguisd door de opkomende moderne kunstenaars in de jaren ‘60.

  Privéopnamen van Essers kleindochter Marte Visser vormen de eigenzinnige basis voor de documentaire. Esser vertelt over zijn werk en zijn grote liefde Dora. Essers zoon Daniël, kunsthistoricus dr. Jan Teeuwisse en oud-leerlingen delen hun herinnering aan Esser als vader, leraar en kunstenaar.

  De jaren ’60 zijn het decor van deze film: een veranderende wereld, protesterende studenten en de kunstwereld die verhardt. De tijdsgeest straft meedogenloos diegene die de moderne trend niet volgt. Piet Esser bleef echter moedig overtuigd van zijn visie op kunst en zette zijn werk in Frankrijk voort.

  Deze documentaire geeft een beeld van een fascinerend man en het historische conflict van de kunstwereld in de jaren zestig.
  lees meer

  Specificaties