Laser- en lichtontharing (IPL)

Wil jij langer genieten van een zijdezachte huid? Dit is mogelijk dankzij de Intese Pulsed Light(IPL)-technologie. Door lichtflitsen wordt het haarzakje in slaap gebracht waardoor je een gladde huid krijgt. Voor het gewenste resultaat is blijvende behandeling nodig. Onder andere Philips, Braun en Silk'n bieden IPL apparaten aan. Zo zit er altijd iets voor je bij!

IPL

Dankzij IPL-technologie kan je tot wel acht weken genieten van een zijdezachte huid. Deze lichtflitstechnologie wordt al jarenlang gebruikt in professionele schoonheidssalons en kan nu ook makkelijk thuis worden toegepast. Bij ons vind je de nieuwste modellen van merken als Philips, Braun, BaByliss en Remington.

Werking

IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’. Met deze effectieve technologie worden zachte lichtpulsen op de huid toegepast en door het haarzakje opgenomen. De lichtpulsen stimuleren het haarzakje om over te gaan naar een rustfase. Hierdoor valt het haar op natuurlijke wijze uit en voorkom je teruggroei van het haar. IPL ontharen is niet hetzelfde als laserontharing. Bij laserontharing is de lichtpuls geconcentreerder, waardoor de dieper gelegen haarzakjes beter bereikt kunnen worden. Het voordeel van IPL ontharen is dat er in een korte tijd een groter huidoppervlak behandeld kan worden. Daarnaast is IPL ontharen pijnloos en is het goedkoper dan laseren.

Haargroeicyclus

De haargroeicyclus bestaat uit verschillende fasen. IPL-technologie werkt alleen als het haar zich in de groeifase bevindt. Omdat niet alle haren zich op hetzelfde moment in deze fase bevinden, raden wij aan het behandelschema van het desbetreffende merk te volgen. In de eerste weken moet de behandeling vaker herhaald worden om de haartjes blijvend te verwijderen. Na deze periode behandel je de gebieden om de vier tot acht weken om teruggroei te voorkomen. Wil je in de zomer genieten van een paar gladde benen? Dan is het verstandig om ruim van tevoren met de behandeling te starten.

Behandeling

Lichtflitstechnologie is geschikt voor lichaam en gezicht. Wij bieden verschillende ontharingsapparaten, waarvan sommige aparte opzetstukken hebben voor het gezicht en/of bikinilijn. Voordat de behandeling begint, dien je de haren op de huid te verwijderen. Hierdoor kan de lichtpuls beter door de haren onder het huidoppervlak worden geabsorbeerd. Zo wordt de behandeling effectiever en kun je sneller van een gladde huid genieten. Lees uiteraard altijd eerst de bijsluiter.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.