23 september 2015

Koning Willem-Alexander opent grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld

ZWOLLE, woensdag 23 september 2015 - Vandaag heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe distributiecentrum van webwinkel wehkamp geopend. Het nieuwe centrum is het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Met het nieuwe centrum is wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Klanten krijgen vanaf dit najaar hun pakketje nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander kreeg als eerste officiële gast een rondleiding door het nieuwe distributiecentrum van CEO Gert van de Weerdhof van wehkamp. Het nieuwe distributiecentrum is voorzien van de nieuwste technieken. Hierdoor zal het bestellen van artikelen beter, sneller, en nauwkeuriger verlopen. CEO Gert van de Weerdhof: “Same day delivery’ is één van de belangrijkste verbeteringen die we aan al onze klanten gaan aanbieden. Daarnaast gaat de afhandeling van retourzendingen sneller en makkelijker. Door de nieuwste automatisering in het distributiecentrum kunnen we onze klanten een state-of-the-art service aanbieden en is de kans op fouten tot bijna nul gereduceerd.”

De festiviteiten vinden vandaag plaats in een grote tent in de vorm van een nieuw pakket van wehkamp, dat vlak voor de deur van het nieuwe distributiecentrum staat. Naast Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, zijn ook vertegenwoordigers van alle topmerken van wehkamp aanwezig. Het was een feestelijke opening met een spectaculaire show.

 

Investering van € 100 miljoen
De Nederlandse consument doet over 10 jaar de helft van alle aankopen online. wehkamp speelt hierop in door onder andere volop te investeren in hypermoderne logistiek om een snel groeiend klantenbestand nog beter van dienst te zijn. wehkamp is de laatste jaren hard gegroeid tot de grootste lifestyle webwinkel van Nederland. De investering van € 100 miljoen in het nieuwe distributiecentrum is onderdeel van die strategie om ook in de toekomst de beste service te leveren en te blijven groeien.

Grootste zonnepanelenveld van Nederland
Het nieuwe gebouw heeft een BREEAM “Excellent” certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat in 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is een ecologische tuin aangelegd.

Grootste lifestyle webwinkel van Nederland
wehkamp is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 145 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 7 miljoen zendingen per jaar één van de grootste webwinkels van Nederland. Ongeveer 90% van alle Nederlandse huishoudens is klant bij wehkamp. Het bedrijf is online marktleider in fashion, sport & vrije tijd, beauty & wellness en home en heeft een nummer drie positie in elektronica in Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 180.000 items. Het geautomatiseerde distributiecentrum heeft een oppervlakte van 53.000m2 en biedt ruimte aan 4 miljoen producten. Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle 200 vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.