15 januari 2016

wehkamp groenste onderneming van Overijssel

Gisteravond is bekend gemaakt dat wehkamp met het nieuwe distributiecentrum in Zwolle De Groene Twinkeling 2016 heeft gewonnen. Dat is een prijs voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van onder meer Natuurmonumenten en Landschap Overijssel heeft het online warenhuis de prijs donderdag in ontvangst genomen.

verbinding tussen economie en ecologie

De jury is lovend over wehkamp: "Het bedrijf investeert veel in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op het eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. Het bedrijf vervult door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie een ambassadeurs- en voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de regio."

Voor de prijs waren drie genomineerden. wehkamp bleef Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte voor.

De jaarlijkse prijs is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Het doel is om organisaties te stimuleren zich meer in te zetten voor natuur, landschap en biodiversiteit.