09 november 2022

Persstatement: arbeidsgeschil

 

Wehkamp heeft tot nu toe niet publiekelijk op deze individuele zaak gereageerd. Maar gezien het beeld dat nu ontstaat, kiezen we ervoor om toch inhoudelijk te reageren. De zaak tussen de oud-medewerkster en Wehkamp betreft een individueel geschil dat niets te maken heeft met beloningsdiscriminatie op grond van geslacht.

Wehkamp stelt het salaris van haar werknemers vast op basis van de toepasselijke salarisschalen en de relevante werkervaring en opleiding. Geslacht speelt hierbij geen enkele rol. Het verschil in salaris tussen de oud-medewerkster en haar collega had te maken met een verschil in relevante werkervaring. De Rechtbank is het hiermee eens en heeft geoordeeld dat Wehkamp geen verboden onderscheid op grond van geslacht heeft gemaakt.

 

Wehkamp staat voor een eerlijk aanname- en salarisbeleid. Signalen uit de organisatie dat hieraan mogelijk niet op een juiste manier invulling wordt gegeven, nemen wij als werkgever serieus. Dat hebben wij ook in dit geval gedaan. Wehkamp heeft zowel tijdens als na het einde van het dienstverband al het mogelijke gedaan om het geschil met de oud-medewerkster op te lossen. 

Het uitgangspunt van Wehkamp is altijd geweest dat we er samen uit wilden komen. Met het bereiken van de schikking is dat uiteindelijk gelukt en is er een einde gekomen aan het geschil.