02 maart 2018

Wehkamp en Picnic starten samenwerking

Wehkamp is continu op zoek naar nieuwe manieren van duurzamere distributie die het leven makkelijker maken. Zo startte het online warenhuis in 2017 al een samenwerking met Fietskoeriers.nl. Wehkamp wil meerdere bezorgopties aanbieden, zodat klanten zelf kunnen bepalen hoe en wanneer zij het product geleverd willen hebben. Ook Picnic sprak bij de start in 2015 al uit méér te willen zijn dan alleen een bezorgdienst van boodschappen. Het innovatieve techbedrijf wil een logistieke dienstverlener worden die het leven van zijn klanten makkelijker maakt, zonder dat deze daar extra voor moeten betalen. Het terugdringen van het aantal bezorgbusjes is bovendien goed voor het milieu.

Later ook bezorging

De samenwerking tussen Picnic en Wehkamp is de eerste in zijn soort: meerdere complexe logistieke stromen en ict-systemen zijn op elkaar aangesloten. De proef begint met retouren, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van Wehkamp-bestellingen.

Maarten Tibosch, COO van Wehkamp: “Wij zijn er vooral voor gezinnen en die zijn vaak ontzettend druk. De samenwerking met Picnic geeft de klant de keuze om op één moment bestellingen van verschillende aanbieders in ontvangst te nemen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en ruimte, dus wij denken dat klanten dit erg waarderen. In plaats van met meerdere bezorgwagentjes achter elkaar de straat in te rijden bundelen we dat nu tot een duurzamer en efficiënter geheel.”

"Onze elektrische bezorgwagentjes komen iedere week bij een kwart van de Amersfoortse gezinnen aan de deur", aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. "Het is dus makkelijk en duurzaam om de retourpakketjes van Wehkamp mee te nemen en het effect is enorm. Meer gemak, minder CO2-uitstoot en minder busjes in de wijk."