09 februari 2022

Wehkamp breidt logistieke centrum fors uit vanwege groei


Wehkamp breidt logistieke centrum fors uit vanwege groei

Stap volgt op succesvolle strategie, overname kleertjes.com en structureel meer online vraag


Wehkamp, het toonaangevende Nederlandse online warenhuis, gaat haar logistieke centrum in Zwolle opnieuw uitbreiden. Dit jaar wordt nog eens 30.000 m2 toegevoegd aan het bestaande logistieke centrum van Wehkamp in Zwolle dat momenteel 110.000 m2 telt. Deze stap sluit aan bij de groei van het bedrijf die is ingezet nadat het huidige management een nieuwe strategie heeft geïmplementeerd. Daarnaast zorgen de overname van kleertjes.com in 2021 en de verschuiving naar online winkelen voor een aanzienlijke groeiacceleratie en een grotere behoefte aan logistieke capaciteit. 

Graham Harris, CEO van Wehkamp: “Wederom gaan we ons geavanceerde en bijna volledig geautomatiseerde logistieke centrum, het hart van onze organisatie, uitbreiden en dat is voor ons een belangrijke mijlpaal. We hebben in de afgelopen jaren een sterke en stabiele winstgevende groei laten zien die wordt gedreven door onze succesvolle groeistrategie. We hebben een duidelijke keuze gemaakt om onze klanten, die voornamelijk bestaan uit gezinnen, het meest inspirerende en best samengestelde assortiment mode, wonen, kinderkleding en beauty te bieden in combinatie met een geweldige winkelervaring en de snelste bezorgopties in de markt. 

Naast een sterke organische groei zorgt de overname van kleertjes.com voor een aanzienlijke groeiversnelling. Zo zorgt de samenvoeging van de logistieke operaties van Wehkamp en kleertjes.com in het distributiecentrum in Zwolle voor een grotere behoefte aan logistieke capaciteit. Verder verwachten we dat de versnelde verschuiving naar online winkelen blijvend is en blijft het aantal klanten dat bij Wehkamp bestelt stijgen. We verwachten dat deze trend zich de komende jaren blijft voortzetten en daarom is het een goed moment om verder te investeren in onze logistieke capaciteiten, onze toekomst en onze leidende positie in de Nederlandse online retailmarkt.”

Logistiek centrum Wehkamp groeit naar 140.000 duurzame vierkante meters
Het nieuwe deel van het logistieke centrum van Wehkamp wordt naar verwachting begin 2023 in gebruik genomen. Net als het bestaande logistieke centrum van Wehkamp wordt het nieuwe deel op dezelfde duurzame wijze gebouwd in nauwe samenwerking met vastgoedspecialist WDP. Zo wordt het dak van het nieuwe gedeelte voorzien van 2.000 extra zonnepanelen. Het nieuwe gedeelte zal worden ingericht op de distributie van grote goederen zoals meubelen. Dit laatste is een belangrijk onderdeel van Wehkamp’s focus op de categorie wonen, dat naast mode, kinderkleding en beautyproducten een belangrijke pijler is van de groeistrategie.