13 augustus 2018

Wehkamp lanceert als eerste online retailer AR in eigen app

 

mobiel shoppen

Wehkamp groeit momenteel hard. Het online warenhuis voor gezinnen krijgt veel nieuwe klanten en ook de bestedingen per klant gaan omhoog. En steeds meer bestellingen gaan mobiel. Op dit moment wordt bij Wehkamp meer dan 50% via de mobiele telefoon gewinkeld. Daarnaast neemt het aantal klanten dat via de wehkamp-app shopt, enorm toe. Joost van Hilten, Chief Product & Marketing Officer van Wehkamp: “We zien het afgelopen jaar een stijging van ruim 75% in het aantal app-gebruikers en nóg mooier, de app krijgt veel 5-sterren reviews in de app-stores. We zijn op dit moment volop aan het investeren in de verdere groei en ontwikkeling van onze app. AR is daar onderdeel van. Bij het online kopen van een bank heeft de consument soms nog een aantal vragen. Past de bank in mijn kamer? Past de kleur wel bij de rest van mijn interieur? Als ik hier een bank plaats, past mijn stoel er dan nog wel naast? Met de nieuwe AR-feature in de Wehkamp-app worden al deze vragen beantwoord. Er zijn al enkele andere woonretailers die iets doen met AR. Het grote verschil is dat bij wehkamp alles in dezelfde app plaatsvindt: rondkijken, virtueel plaatsen en kopen. Alles in één app, in een paar swipes en taps. Hiermee wordt online woonwinkelen voor onze klanten nóg leuker en makkelijker.”

hoe werkt het?

Door middel van het gebruik van de camera op je telefoon kun je je woonkamer scannen, vervolgens selecteer je in de wehkamp-app een Torino-model (bank, hocker, loveseat, fauteuil) en wordt het geselecteerde model “virtueel” in het beeld van je scherm geplaatst. Hierdoor lijkt het net alsof de Torino-bank daadwerkelijk in je woonkamer staat. De AR-feature is in eerste instantie alleen beschikbaar voor iPhone en voor de volledige Torino-lijn van wehkamp. Later dit jaar zullen meer meubels volgen.

technische specificaties

  • Met de feature kunnen alle Torino-modellen in alle kleuren in je woonkamer geplaatst worden (banken, hoekbanken, fauteuils, loveseats, hockers)
  • Klanten kunnen met de feature een foto maken van het item dat ze geplaatst hebben en delen met vrienden & familie 
  • Klanten kunnen met de feature het artikel op de wensenlijst zetten
  • Klanten kunnen met de feature het artikel direct in de winkelmand leggen en afrekenen
  • Er kunnen meerdere modellen tegelijk in je woonkamer geplaatst worden
  • De feature is alleen beschikbaar voor iPhone (vanaf iPhone 6s) met minimale iOS versie 11.0
  • De feature is nog niet beschikbaar voor iPad
  • De feature is nog niet beschikbaar voor Android apparaten