28 juni 2021

Wehkamp en financiële dienstverlener Tinka gaan zelfstandig verder

Wehkamp en financiële dienstverlener Tinka gaan zelfstandig verder

RFS Holland Holding maakt vandaag bekend dat Wehkamp, de online webshop, en Tinka, aanbieder van uitgestelde betalingen en krediet, als twee zelfstandige bedrijven verder gaan. Deze beslissing is ingegeven door de aanzienlijke vooruitgang die beide bedrijven hebben geboekt in hun transformatie en beide ondernemingen hebben een groter groeipotentieel wanneer zij onafhankelijk opereren dan wanneer zij deel blijven uitmaken van hetzelfde bedrijf. Beide bedrijven blijven in de portefeuille van aandeelhouder Apax.


Wehkamp heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste en meest bezochte online retailers voor gezinnen in Nederland. Dit is het gevolg van de strategie die zich richt op het bieden van meer inspiratie, een breed, maar optimaal samengesteld assortiment, excellente productpresentatie en snelle en betrouwbare next day bezorging. Graham Harris, CEO Wehkamp: "We kunnen ons nu volledig richten op onze retail strategie. Een belangrijk onderdeel van deze strategie is dat Wehkamp zich naast fashion, ook richt op de focuscategorieën wonen, beauty, eigen merken en partnerships zoals die met influencer Miljuschka en HEMA. Hierdoor weet Wehkamp meer nieuwe klanten aan te trekken en tegelijkertijd bestaande klanten vaker te bedienen.”

Karlheinz Toni, CEO Tinka: "Sinds 2019 is Tinka - voorheen Lacent - getransformeerd van een financiële dienstverlener naar een volwaardig fintech bedrijf dat verantwoorde en makkelijke betaalmogelijkheden biedt voor consumenten en (online) retailers. Al langer bestaat er een brede vraag vanuit verschillende retailers naar de financiële dienstverlening van Tinka en daarom is dit het juiste moment om het bedrijfsonderdeel te verzelfstandigen." Tinka is als onafhankelijk bedrijf in staat om haar groeiambitie te realiseren, door haar Tinka-platform beschikbaar te maken voor alle retailers en e-tailers in Nederland.

Tom Hall, voorzitter Raad van Commissarissen: “Nu beide bedrijven goed voorgesorteerd zijn op verdere groei hebben we besloten om de bedrijven te verzelfstandigen. Hierdoor kunnen de managementteams van beide bedrijven zich volledig concentreren op hun eigen koers. Natuurlijk blijft Wehkamp als online retailer ook de vernieuwde en gebruiksvriendelijke betaalopties van Tinka aanbieden, maar consumenten zullen in de toekomst Tinka ook bij andere online winkels tegenkomen. Als ze voor Tinka kiezen dan weten ze dat ze hebben gekozen voor een veilige en transparante betaaloptie.”