08 oktober 2012

Modemerken Didi, Steps en Superstar gaan online bij wehkamp.nl

Strategische samenwerking wehkamp.nl en Coltex Retail Group
 

ZWOLLE, 08 oktober 2012 - Binnenkort zijn de collecties van damesmode-merken Didi, Steps en Superstar online verkrijgbaar bij wehkamp.nl. Moederbedrijf Coltex Retail Group gaat hiervoor een strategische samenwerking aan met wehkamp.nl en breidt hiermee hun eigen (reeds bestaande)  online kanaal verder uit. De grootste online-retailer van Nederland en Coltex zorgen er samen voor dat steeds meer vrouwelijke consumenten het aanbod van deze merken ook online kunnen kopen. Het startschot voor de samenwerking wordt vandaag gegeven met het online brengen van de collectie van Superstar. Het assortiment van Didi en Steps volgt later deze maand.

 

 
”wehkamp.nl ziet dat consumenten steeds minder plaats- en tijdgebonden willen zijn voor het doen van (mode-)inkopen. Daarom steken wij veel tijd en energie in het optimaliseren van onze gemakspropositie: shoppen op een tijdstip en plaats die de consument zelf kiest. Om tegelijkertijd een zo breed mogelijk modeaanbod te bieden gaat wehkamp.nl nieuwe allianties aan met toonaangevende retailers. De samenwerking met de Coltex Retail Group past binnen de groeistrategie van wehkamp.nl. Wij zijn zeer blij en trots op het feit dat we de samenwerking met de merken Didi, Steps en Superstar mogen aankondigen”, aldus Paul Nijhof, CEO wehkamp.nl. De samenwerking is een win-win situatie.
 
Petra van der Vooren, woordvoerder Coltex Retail Group: “Wij bereiken wekelijks al veel vrouwen via onze fysieke winkels en eigen webshops, maar graag laten we nog meer vrouwen kennismaken met de collecties van onze modemerken. Als A-merken op het gebied van fashion in de winkelstraat, kiest Coltex er bewust voor om de merken beschikbaar te stellen op een A-locatie op het web. Voor ons is wehkamp.nl dé partner als het gaat om online-verkoop van modemerken. Het grootste online-warenhuis van Nederland kent een grote naamsbekendheid. Door de samenwerking maken wij het voor een groter publiek mogelijk onze merken online te kopen.”

Over wehkamp.nl
wehkamp.nl, één van de merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 117 miljoen bezoeken per jaar en ruim 7 miljoen zendingen per jaar marktleider in online winkelen en is het grootste online warenhuis van Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 160.000 artikelen verdeeld over Mode, - Huis, Tuin & Do It Yourself, - Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, - Sport & Vrije Tijd en Mooi & Gezond. Naast Coltex Retail Group kondigde wehkamp.nl recent samenwerkingen aan met onder andere Nutricia, Sacha, Mango en WE Fashion.

Over Coltex
Met de damesmode van Didi, Steps en Superstar biedt Coltex Retail Group drie verschillende stijlen aan. De damesmodeketens zijn eigendom van Coltex Retail Group, familiebedrijf gevestigd in Heerhugowaard waar in totaal ruim 2.200 mensen werkzaam zijn. Op dit moment heeft de organisatie 340 filialen in Nederland en België. Ieder merk heeft daarnaast een eigen webshop. Het huidige Coltex kent haar oorsprong in 1903 met de opening van een eerste kledingwinkel in Alkmaar.