Duurzaam Assortiment

Wehkamp vindt het belangrijk om verantwoord in te kopen en verantwoord te produceren. Het aandeel van ons assortiment dat groen en eerlijk wordt geproduceerd, groeit dan ook met de dag.

Amfori BSCI

Sinds 2006 is Wehkamp aangesloten bij Amfori BSCI (Business Social ComplianceInitiative). Deze internationale organisatie doet regelmatig audits bij de fabrieken waar wij mee samenwerken. Punten waar zij op controleren zijn kinderarbeid, veiligewerkomstandigheden, dierenwelzijn, vakbondsvrijheid, geen discriminatie en gezondheid.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn vinden wij heel belangrijk. Zo verwerken wij bijvoorbeeld geen bont, cashmere, mohair en angora in onze producten en gebruiken we geen dons of veren afkomstig van levende pluk. Wij verkopen deze producten ook niet voor andere merken.

Private label

Wehkamp heeft diverse eigen labels en produceert daaronder producten voor mode, wonen, tuin en bed & badtextiel. Hiervoor werken wij samen met fabrieken in het buitenland.

Wehkamp vindt een goede relatie met leveranciers en producenten erg belangrijk. Zo hanteren wij eerlijke prijzen en oefenen wij bijvoorbeeld geen druk uit op levertijden. Zo willen we, naast ons lidmaatschap van BSCI, voorkomen dat we slechte arbeidsomstandigheden zelf in de hand werken.

Onze fabrieken

Wehkamp werkt samen met zo’n 100 fabrieken in landen als Bangladesh, Turkije, India, China, Vietnam, Indonesië, Pakistan, Polen, Portugal, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, België en Nederland. De fabrieken worden regelmatig bezocht door BSCI en externe auditbureaus. Wij kijken continu naar hoe fabrieken zijn georganiseerd en monitoren vooral op: arbeidsomstandigheden, gezondheid, kinderarbeid, chemicaliën en grondstoffen. Met de auditresultaten is het mogelijk om samen met de fabrieken een verbeterplan op te stellen. Door herhaalbezoeken en nauw contact met de fabrieken zorgen we ervoor dat de verbeterplannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Mochten wij zien bij een fabriek dat er ontoelaatbare omstandigheden zijn en dat dit onvoldoende wordt verbeterd, dan kan dit leiden tot het opzeggen van de samenwerking.

Wehkamp bestaat al sinds 1952 en met diverse fabrieken en leveranciers werken wij inmiddels jarenlang samen. Hierdoor hebben wij goede contacten en een hele goede samenwerking.

Duurzame producten

Wehkamp verkoopt steeds meer duurzame merken en producten. Dit zijn producten die duurzaam geproduceerd zijn en/of van duurzame materialen gemaakt zijn. Het kunnen ook merken zijn die actief werken aan sociale projecten. Denk aan merken als Myomy, Weleda, Wewood, People Tree, Armedangels, Nudie jeans co, CarlijnQ en Fair Trade original.

Wehkamp CSR Code of Conduct

Wehkamp vindt het belangrijk dat haar leveranciers met dezelfde zorgvuldigheid handelen als het gaat om inkopen, produceren en handel drijven. Vandaar dat wij een eigen CSR Code of Conduct hebben opgesteld. Deze gedragscode is onderdeel van onze samenwerking met leveranciers. Wij verwachten van onze leveranciers dat zij zich aan deze regels houden.

Bekijk de Wehkamp Code of Conduct hier:
Wehkamp CSR Code of Conduct