Bedrijfsinformatie

Over

Als pure e-commerce speler is Wehkamp Retail Group sterk verbonden met de Nederlandse samenleving. Dit komt mede door haar lange historie die meer dan 70 jaar terugvoert tot 1952 toen Wehkamp begon als een postorderbedrijf. De strategische focus van Wehkamp Retail Group is om vanuit meerdere webshops onze klanten te bedienen. De strategie focust zich op een technologie-, logistiek- en distributieplatform van topniveau, met Wehkamp in het hart van de groep.

 


.Newsroom Wehkamp Retail Group

Met ruim 40% van Nederlandse gezinnen die in 2022-2023 bij ons kocht is Wehkamp een vertrouwd merk. Wehkamp onderscheidt zich van andere e-commerce bedrijven door een relevant aanbod, innovatie, snelle service en altijd met de tijd meegaan. 

Wehkamp biedt meer dan 2.200 wereldwijde en lokaal bekende merken, naast het groeiende private-label assortiment, aan een actief klantenbestand van 2,4 miljoen klanten. Zo’n 81% van de klanten van Wehkamp winkelt via mobiel.

kleertjes.com
In september 2021 werd kleertjes.com overgenomen door Wehkamp Retail Group. . Wehkamp en kleertjes.com hebben hun krachten gebundeld om de toonaangevende Nederlandse online retailer te zijn in kindermode. Dit versterkt de positie in de belangrijke kinderkledingmarkt. 

.....Unionriver.nl | Thuiswinkel Waarborg

In 2022 lanceerde de Wehkamp Retail Group webshop Union River. Met de toevoeging van Union River heeft Wehkamp Retail Group een merk dat zich exclusief richt op mannen. Naast mode is er een uitgebreid assortiment verzorging, accessoires, sportbenodigdheden en outdoor gear te vinden.

Wehkamp Retail Group heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in infrastructuur, data en technologie, waaronder een gecentraliseerd distributiecentrum in Zwolle. Het distributiecentrum beschikt over geautomatiseerde order-verzamellijnen, geautomatiseerde verpakkingslijnen en een ultramodern creatief  centrum voor fotografie, waardoor Wehkamp Retail Group een premium winkelervaring kan bieden. 

Wehkamp Retail Group is onderdeel van Apax Partners.

 


Distributiecentrum Zwolle

In de zomer van 2015 opende Zijne Majesteit de Koning in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Met het nieuwe centrum is Wehkamp in staat haar klanten een zeer snelle en betrouwbare bezorging te bieden. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending.

Het geautomatiseerde magazijnsysteem heeft bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee is het distributiecentrum het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail.

Het gebouw heeft een BREEAM “Excellent” certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt een van de grootste zonnepanelenvelden van Nederland, dat 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is een ecologische tuin aangelegd.

Op 22 maart 2019 werd de tweede hal van het distributiecentrum in Zwolle geopend. Dit nieuwe pand is gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum is ontstaan van zo'n 110.000 m2.

In het voorjaar 2023 is de derde hal van het distributiecentrum geopend waardoor nog eens 30.000 m2 toegevoegd aan het bestaande logistieke centrum van Wehkamp Retail Group. De derde hal is ook op duurzame wijze gebouwd en ingericht op de distributie van grote goederen zoals meubelen.

 


Raad van bestuur
Wehkamp Retail Group wordt bestuurd door: 

Graham Harris, CEO, statutair bestuurder sinds 10 april 2019, Britse nationaliteit 
Chris Rostron, CFO, statutair bestuurder sinds 1 juni 2023, Nederlandse nationaliteit

 

 

Management Team Wehkamp Retail Group

Graham Harris | Chief Executive
Graham is een veteraan in retail  met meer dan 35 jaar ervaring, opgedaan in 7 grote detailhandelsbedrijven, waaronder Tesco en Arcadia in het Verenigd Koninkrijk.  Graham heeft op directieniveau gewerkt in verschillende commerciële, operationele en financiële functies en was eerder CEO van 3 bedrijven. 

Graham heeft ervaring met private equity en publieke commerciële bedrijfsstructuren en heeft expertise in een breed scala van retail categorieën, internationale detailhandel en wereldwijde inkoop. 

Graham werd in april 2019 benoemd tot CEO van de Wehkamp Retail Group.

 

Chris Rostron | Chief Financial Officer
Chris is een senior retail operator met meer dan 35 jaar ervaring in twee grote retailbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Mosaic en Arcadia. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit.

Chris heeft uitgebreide ervaring in commerciële financiële functies bij meerdere retailmerken in het Verenigd Koninkrijk, zowel familiebedrijven als private equity. Zijn achtergrond ligt voornamelijk in multichannel modebedrijven met verantwoordelijkheid voor financiën, juridische zaken en merchandise planning.

Chris werd in juni 2023 benoemd tot CFO van Wehkamp Retail Group.

 

Glenn Taylor | Chief Sales Officer
Met meer dan 30 jaar ervaring in de detailhandel heeft Glenn ervaring  in alle retail categorieën in zowel fashion als non fashion. Hij heeft functies bekleed bij een aantal vooraanstaande bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Next, Matalan, Peacocks, Dreams en B&Q.

Glenn kwam begin 2019 bij Wehkamp en heeft sindsdien de commerciële functie geherstructureerd en geleid.

 

Frans Falize | Chief Operating Officer
Frans werkte 20 jaar buiten Nederland in voornamelijk e-commerce supply chain en logistieke functies bij grote retail organisaties, zowel in het Verenigd Koninkrijk (Tesco) als in de Verenigde Staten (Kroger), voordat hij bij Wehkamp kwam.

Frans leidt de transformatie van de fulfilment- en supply chain onderdelen van het bedrijf, om zo één groepsoperatie te creëren voor al onze merken, en is daarnaast verantwoordelijk voor onze klantenservice operatie in Nederland en Suriname. .

Frans werd in februari 2020 benoemd tot COO van Wehkamp Retail Group.

Jon Higgins | Chief Technology Officer
Jon is een ervaren technologieleider met uitgebreide internationale ervaring in IT, Retail, Productontwikkeling en Leiderschap. Jon is een erkend specialist in de sector en heeft voor Tesco wereldwijd technologie- en productteams opgebouwd en geleid. 

Gedurende een ambtstermijn van 30 jaar was hij CTO van Tesco.com en verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de kernsystemen van Tesco. Hij leidde ook de online digitale transformatie van de Wickes-activiteiten binnen Travis Perkins PLC. 

 

Jon is in oktober 2022 bij Wehkamp komen werken en leidt de oprichting van één enkel IT-platform waarop al onze facias werken.

 

 

David Thomas | Chief Customer Officer
David heeft meer dan 30 jaar ervaring in de detailhandel in het Verenigd Koninkrijk en Europa op het gebied van marketing, commerciële en operationele disciplines in faahion en non fashion en levensmiddelen, waaronder leidinggevende functies bij C&A en Tesco.

Sinds zijn indiensttreding bij Wehkamp in januari 2022 heeft hij een nieuw merk ontwikkeld en op de markt gebracht, en is hij verantwoordelijk voor alle klant- en marketingactiviteiten binnen de groep. David is daarnaast verantwoordelijk voor alle HR-functies binnen de Wehkamp Retail Group en het ontwikkelen van de kerncultuur van de WRG-groep.

 

 

Raad van commissarissen
De Raad van Commissarissen bestaat uit vier leden en heeft een toezichthoudende functie.

J.J. Browett (1963) - voorzitter en commissaris sinds 9 februari 2018, Britse nationaliteit
T.N. Hall (1967) - commissaris sinds 9 september 20215, Britse nationaliteit (Apax) 
A.W. Slagt (1974) - commissaris sinds 1 januari 2022, Nederlandse nationaliteit 
M. Bangma-Tjaden (1973) - commissaris sinds 1 mei 2022, Nederlandse nationalitei

 

 

Wehkamp Retail Group B.V.
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle
KvK-nummer: 27109571
BTW-nummer: NL007414961B01