Ooggetuigen - olifanten (DVD)

  Ooggetuigen - olifanten (DVD)

  14.99
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Ooggetuigen - olifanten (DVD)

  Leef mee met drie generaties olifanten die gedurende een eeuw hun vroegere toevluchtsoord heroveren. Een grote olifant leidt de kijker in een reis door de tijd en door het enorme Krugerpark. In een verhaal dat zich gedurende een eeuw ontvouwt wordt het kale Krugerpark geleidelijk opnieuw bevolkt door olifanten.

  De populatie neemt in deze periode toe van nul tot negenduizend. In het kielzog van een enorme olifant volgen we deze reis door de tijd in het vreedzame toevluchtsoord dat de olifanten beschermd heeft tijdens twee wereldoorlogen en een lange burgeroorlog. We zijn getuige van de eenzaamheid van een jonge mannetjesolifant die voor het eerst de nacht doorbrengt buiten de groep en het tragische gevolg van zijn onafhankelijkheid. Bijzondere opnamen van jagende leeuwen bieden een bredere blik op dit park. We zien hoe een mannetjesleeuw honderden meters een karkas draagt dat twee keer zo zwaar is als hijzelf.

  Ook zijn er zeldzame opnamen te zien van de beroemde olifanten uit het Krugerpark. De natuurlijke dood van twee olifanten bewijst het succes van de natuurbeschermers in het Krugerpark. Het verhaal wordt verrijkt met spectaculaire breedbeeldopnamen van olifantenfamilies en hun gedrag.
  lees meer

  Specificaties