Om een tijd van stilte - Clem Willems en Peter Schmidt

  Clem Willems en Peter SchmidtOm een tijd van stilte

  21.95
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Om een tijd van stilte - Clem Willems en Peter Schmidt

  Clem Willems, die zo graag de stilte in de menselijke ontmoeting zoekt en ze met zijn eigenzinnige

  fotografie hoopt te vangen, selecteerde zelf enkele sterke beelden uit zijn wereldreizen. 'Momenten van meditatie' noemt hij ze. Alle nodigen ze uit om even in de stilte binnen te treden. Theoloog Peter Schmidt schreef bij elk beeld een korte tekst, een suggestie misschien, een uitnodiging, een mogelijke opstap tot bezinning.

  Het kijken aanbieden als luisteren. Dat was de eigenlijke opzet van beeld en tekst, in de hoop dat wie kijkt en leest het ook als een gave kan ervaren.

  Clem Willems (°1932) is een gedreven fotograaf en een zoekend reiziger. Hij is auteur van verschillende fotoprojecten over India, Mali en Ethiopië. Met deze projecten, waaruit telkens tentoonstellingen groeiden, droeg hij ook concreet bij aan de nood in de Derde Wereld

  Peter Schmidt (°1945) is een priester van het bisdom Gent. Hij wijdde de hem opgedragen taak van hoogleraar voornamelijk aan de wetenschappelijke studie van de Bijbel. Hij publiceerde vele boeken en artikels over Bijbelse onderwerpen, geloof, rede en wetenschap en over religieuze kunst.
  lees meer

  Specificaties