Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Noord-Holland in de tweede wereldoorlog (DVD)
 • Uitverkocht

  Noord-Holland in de tweede wereldoorlog (DVD)

  16.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Noord-Holland in de tweede wereldoorlog (DVD)

  Deze 3 dvd-box gaat over de oorlogsjaren in Noord-Holland. De originele filmopnamen uit het archief zijn onderverdeeld in hoofdstukken over het begin van de oorlog, de Jodenvervolging en het Verzet, collaboratie, de Duitsers, oorlogsgeweld, de Bevrijding en het dagelijks leven.
  Zeer bijzonder aan deze productie is het amateurbeeld dat door lezers van het Noordhollands Dagblad is ingezonden. U ziet opnames van voedseldroppings in Alkmaar, de intocht van de Canadese bevrijders in Heiloo, een Duitse begrafenis in Bergen en de mobilisatie in Hoorn.

  Zo ziet u bijvoorbeeld hoe soldaten tijdens de mobilisatie in 1940 voetballen in Haarlem, bent u getuige van de voedselproductie in onder meer Avenhorn, Scharwoude en Aalsmeer, en zijn er beelden van sportevenementen die ook in de oorlog gehouden werden, zoals in Medemblik en de Zaanstreek.
  Maar ook u ziet ook opnamen van een bezoek van NSB-leider Mussert aan verschillende plaatsen in Noord-Holland en van vrouwelijke soldaten van de Duitse Wehrmacht die een toeristisch uitstapje maken naar Volendam. Ook is er een film op deze dvd-box opgenomen over de Wieringermeer die door de Duitse Wehrmacht onder water werd gezet.
  Direct na de bevrijding werden er in vele Noord-Hollandse plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Zo ziet u op de dvd onder meer de feestelijkheden in Purmerend en in Zaandam, waar prins Bernhard ook aanwezig is.

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreOorlog
  Speelduur200
  LeeftijdLet op met kinderen tot 12 jaar
  KijkwijzerDiscriminatie
  Gesproken talenEngels, Nederlands
  OndertitelingNederlands

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand