Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog (DVD)
 • Uitverkocht

  Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog (DVD)

  16.99

  Sorry! Dit product is uitverkocht

  Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog (DVD)

  De 3 DVD-box Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Noord-Brabant. De originele filmopnamen die op deze DVD-box zijn opgenomen, zijn afkomstig uit verschillende archieven. De films zijn ondergebracht in de hoofdstukken Nationaal Socialisme, Oorlogsgeweld, Sport en arbeid, Bevrijding, Brabantse Stoottroepen en Dagelijks leven.

  Zo ziet u de klokkenroof uit de Sint Janskerk in Waalwijk, bent u getuige van de plechtige beëdiging van de landwacht in Den Bosch en zijn er beelden te zien van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals de intocht van Sinterklaas in Eindhoven en de industrie in het plaatsje Waspik.

  Er zijn beelden van het Jeugdstormkampioenschap en de opleiding van de Brabantse Stoottroepen in Vortum-Mullem. Ook zijn op deze box een aan­tal films opgenomen die de oorlogsverwoestingen laten zien in Den Bosch, Waalwijk en Roosendaal. Direct na de bevrijding werden in vele plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Deze feesten zijn veelvuldig gefilmd. Zo ziet u op deze DVD de feestelijkheden in verschillende Brabantse steden en dorpen zoals Prinsenbeek en Waspik.

  Zeer bijzonder aan de productie Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog zijn amateurbeelden van de mobilisatie in Schijndel in 1939, de oorlogstijd in Boxmeer, Boekel en Uden en de bevrij­ding van Tilburg en Eindhoven.
  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreOorlog
  Speelduur180
  LeeftijdLet op met kinderen 9 jaar
  KijkwijzerAngst
  Gesproken talenEngels, Nederlands
  OndertitelingNederlands
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand