24
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

‘Zo thuis. eerst wehkamp.nl’ beste retailcampagne 2012

ZWOLLE, vrijdag 24 mei 2013 – Gisteravond is de campagne “Zo thuis. eerst wehkamp.nl” uitgeroepen tot beste retailcampagne 2012 en bekroond met een SAN Accent, dé Nederlandse vakprijs voor marketing en communicatie. De jury, bestaande uit twintig marketing- en communicatieprofessionals, beoordeelde de door wehkamp.nl ingezonden case gemiddeld met minimaal een acht. Hiermee werd wehkamp.nl, naast Albert Heijn, één van de twee winnaars in de categorie retail. De dames van het tv-programma Toren C reikten de award uit aan het marketingcommunicatieteam van wehkamp.nl.

De campagne, die volledig door wehkamp.nl zelf is ontwikkeld, bestond uit een tv- en radiocommercial, een woonkrant, een unieke online stoelendans op Facebook , de samenwerking met het tv-programma RTL Woonmagazine en de onthulling van het achtste design meubelstuk van Piet Hein Eek op de woonbeurs 2012. De jury beoordeelde de campagne aan de hand van het concept, de media- en middelenstrategie en de executie. Na de officiële nominatie eerder dit jaar heeft de Accentjury de nominatie gisteren bekroond met een SAN Accent, waarbij door deze jury extra is gelet op behaalde resultaten.

“We zijn ontzettend trots dat wij met onze eerste deelname direct deze mooie prijs winnen. Het SAN Accent is een kroon op het werk van het ontwikkelen van een brede campagne, met inzet van diverse middelen en uitingen. wehkamp.nl bleek tevens de enige partij te zijn die de gehele campagne in huis heeft geproduceerd. Daarom gingen wij zowel met de award voor de adverteerder als die voor het bureau naar huis”, aldus Alexander van Slooten, marketingdirecteur van wehkamp.nl.

De SAN Accenten 2012 werden uitgereikt in studio 21 in Hilversum, in de aanwezigheid van ruim 700 vakgenoten. Tijdens deze 24e editie van de SAN-uitreiking werden 33 SAN Accenten in 11 categorieën, waaronder Fast Moving, Non-Profit & Overheid en Retail, uitgereikt. De winnende adverteerders en hun bureaus namen de awards in ontvangst uit handen van: André Kuipers, de dames van tv-programma Toren C, Epke Zonderland en Tijl Beckand.