10
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

wehkamp.nl sluit strategische samenwerking met Henkel

Grote uitbreiding aanbod verzorgingsproducten binnen online warenhuis

ZWOLLE, 10 januari 2012 - De grootste online winkel van Nederland en de marktleider in Haarcosmetica gaan een samenwerking aan op strategisch niveau. Sinds eind december zijn zo'n 200 haar- en lichaamsverzorgingsproducten van de merken Schwarzkopf, Syoss en FA aan het online assortiment van wehkamp.nl toegevoegd. Met deze samenwerking spelen wehkamp.nl en Henkel in op de trend waarbij de consument meer en meer verzorgingsproducten online aanschaft.

"We zagen in het afgelopen jaar dat de Nederlandse consument online op zoek gaat naar informatie over specifieke verzorgingsproducten. Hier spelen we nu op in door in samenwerking met Henkel een breed assortiment aan te bieden met uitgebreide informatie, waarbij het product ook direct gekocht kan worden.", aldus Dennis Haarman, Projectmanager Mooi & Gezond bij wehkamp.nl.

Explosieve groei
"De online markt op het gebied van verzorgingsproducten in de UK loopt voorop in Europa. In de laatste 10 jaar is deze markt verdubbeld. Binnen nu en drie jaar wordt in Nederland eenzelfde explosie verwacht. Door de samenwerking met online marktleider wehkamp.nl hebben we met het oog op de toekomst een prachtig platform." aldus Anke van Maasakkers, Account Group Manager Cosmetics/ Toiletries bij Henkel Nederland BV.

Over Henkel
De Cosmetica- en verzorgingsdivisie van Henkel is wereldwijd één van de grootste in haar soort, en haar handel in merkproducten breidt zich voortdurend uit. Met haar cosmeticaproducten behaalden Henkel - in 150 landen wereldwijd- een omzet van 3.269 miljoen euro (2010). In alle internationale marktsegmenten bekleed Henkel leidende marktposities. Schwarzkopf & Henkel staat voor merkproducten binnen haarkleuringen, haarstyling, haarverzorging, toiletartikelen, huidverzorging, mondhygiëne en parfums die op de consumentenmarkt worden verkocht. Schwarzkopf Professional behoort tot de vier grootste leveranciers van kappersproducten ter wereld.

Henkel opereert wereldwijd met leidende merken en technologieën in drie strategische markten: Was- en reinigingsproducten, Cosmetica- en verzorgingsproducten en Adhesive Technologies. Henkel is opgericht in 1876 en bezet wereldwijd leidende posities in zowel consumenten als industriële markten met bekende merken als Persil, Schwarzkopf en Loctite. Er werken ongeveer 48.000 mensen en in 2010 noteerde Henkel een omzet van 15,092 miljard euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 1,862 miljard euro. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German stock index DAX en het bedrijf is opgenomen in de Fortune Global 500.

wehkamp.nl
wehkamp.nl, één van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,6 miljoen vaste klanten, ruim 114 miljoen bezoekers per jaar en circa 5 miljoen zendingen per jaar marktleider in online winkelen en is het grootste online warenhuis van Nederland. De merkwaarden van wehkamp.nl -actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken- zijn leidend bij de keuzes die gemaakt worden in het assortiment, de services, de prijsstelling en de communicatie en komen in alle onderdelen van de winkelformule terug. RFS Holland Holding B.V. (RFS), de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl en Lacent B.V., realiseerde met een omzet van 488 miljoen euro in het boekjaar 2010/2011, het beste resultaat in de geschiedenis van de onderneming.