06
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

wehkamp.nl introduceert iDEAL op mobiele website

online warenhuis eerste grote webwinkel met nieuwe mobiele betaalmogelijkheid

ZWOLLE, 6 april 2012 - Vanaf nu kunnen Nederlandse consumenten ook via iDEAL betalen op de mobiele website van wehkamp.nl. Daarmee wordt het voor de klanten van het grootste online warenhuis van Nederland mogelijk om snel en veilig, altijd en overal online aankopen te doen met de mobiele telefoon. wehkamp.nl is de eerste grote webwinkel van Nederland die haar klanten de nieuwe mobiele betaalmogelijkheid biedt. Omdat iDEAL is gebaseerd op de beveiligingstechnieken van internetbankieren is het net zo veilig en betrouwbaar als internetbankieren. Het maakt niet uit of een betaling vanaf een vaste computer of mobiele telefoon wordt verricht.

Sterke groei mobiele kanaal
De omzet via de mobiele website van wehkamp.nl is sinds de start in 2009 explosief gegroeid. Het afgelopen jaar kwam inmiddels 7% van de omzet via het mobiele kanaal. “Tot dusver konden onze klanten via m.wehkamp.nl alleen betalen via een beperkt aantal betaalmogelijkheden, waarvan  acceptgiro de belangrijkste was. Vanaf vandaag komt daar met iDEAL de meest gebruikte online betaalmethode bij. Ik verwacht dan ook dat dit wederom een enorme boost gaat geven aan onze omzet.” aldus Dirk van den Bogaart, woordvoerder van wehkamp.nl.

iDEAL
iDEAL is een initiatief van de gezamenlijke banken en is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een veelgebruikte methode om te betalen op internet. Bij iDEAL wordt de gebruiker geleid naar een pagina van de eigen bank. Het gebruiksgemak dat wordt geboden verschilt per bank. Sommige banken bieden de standaard desktop oplossing. Andere banken bieden een website die is aangepast aan de mobiele telefoon, dit maakt betalen op de mobiele telefoon voor klanten makkelijker.
Over wehkamp.nl
wehkamp.nl, één van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,6 miljoen vaste klanten, ruim 115 miljoen bezoekers per jaar en circa 7 miljoen zendingen per jaar marktleider in online winkelen en is het grootste online warenhuis van Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 100.000 artikelen verdeeld over Mode, - Huis, Tuin & Do It Yourself, - Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, - Sport & Vrije Tijd en Mooi & Gezond.
De merkwaarden van wehkamp.nl -actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken- zijn leidend bij de keuzes die gemaakt worden in het assortiment, de services, de prijsstelling en de communicatie en komen in alle onderdelen van de winkelformule terug. RFS Holland Holding B.V. (RFS), de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl  en Lacent B.V., realiseerde met een omzet van 548 miljoen euro in het boekjaar 2011/2012, het beste resultaat in de geschiedenis van de onderneming.