01
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

wehkamp.nl introduceert eigen app voor tablets

Online warenhuis speelt in op veranderend consumentengedrag

ZWOLLE, woensdag 01 mei 2013 – wehkamp.nl introduceert vandaag een eigen app voor iPad- en Android-tablets. Hiermee speelt het grootste online warenhuis van Nederland in op het veranderende consumentengedrag. Inmiddels zijn mobiele apparaten goed voor 22% van de totale omzet. wehkamp.nl verwacht dat in 2015 ruim 50% van de online aankopen via een tablet of mobiele telefoon wordt gedaan. De nieuwe tablet-app geeft kopers niet alleen de mogelijkheid snel en eenvoudig te winkelen, maar biedt ook inspiratie met onder meer lookbooks en modelvideo’s. De tablet-app van wehkamp.nl is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

 

Alexander van Slooten, marketingdirecteur bij wehkamp.nl: “Online shoppen met een tablet draait vooral om gemak, zo blijkt keer op keer uit onderzoek. In alle rust kunnen winkelen op een moment dat het uitkomt. Bijvoorbeeld ’s avonds languit op de bank. Onze nieuwe tablet-app geeft je niet alleen de mogelijkheid eenvoudig en snel te shoppen in ons ruime assortiment, maar biedt daarnaast ook veel inspiratie.”

Uit recent onderzoek van Sanoma Media blijkt dat de tablet niet meer weg valt te denken uit het huishouden van de Nederlandse consument. Een kwart van de huishoudens met een tablet bezit er zelfs twee. Sinds de introductie van de tablet, nog maar drie jaar geleden, hebben inmiddels 4,3 miljoen Nederlanders een tablet gekocht. Een groot aantal mensen is van plan er op korte termijn een te kopen. Met de introductie van de nieuwe tablet-app verwacht het online warenhuis dat het internetverkeer via mobiele apparaten verder zal stijgen.

Over wehkamp.nl
wehkamp.nl, een van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 122 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 7 miljoen zendingen per jaar marktleider in online winkelen en is het grootste online-warenhuis van Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 180.000 artikelen verdeeld over Mode, Huis, Tuin & Do It Yourself, Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, Sport & Vrije Tijd en Mooi & Gezond. wehkamp.nl is onderdeel van RFS Holland Holding B.V. (RFS).