Zwolle,
26
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

wehkamp.nl, Gezond Transport en EVO winnen eerste prijs Goede Praktijken Competitie 2012

‘HeftruckHelden’ ook genomineerd voor Europese Award

ZWOLLE/DEN HAAG, 26 oktober 2012 -  wehkamp.nl, Gezond Transport en EVO, die ook ondersteund zijn door de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie), hebben met de HeftruckHelden-campagne de eerste prijs gewonnen in de Goede Praktijken Competitie 2012 van het Nederlands Focal Point van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Doelstelling van de campagne is het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die werken met heftrucks in magazijnen. Manager Logistiek Servicecenter bij wehkamp.nl, Wim Pessink kreeg de prijs overhandigd van demissionair staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die tevens bekendmaakte dat de HeftruckHelden-campagne ook genomineerd is voor de Europese Award voor goede praktijken. wehkamp.nl , Gezond Transport en EVO zullen hiervoor volgend jaar naar Dublin afreizen.

Elke twee jaar wordt de Goede Praktijken Competitie georganiseerd en dit jaar valt de competitie binnen de campagne 'Samen Sterk voor Preventie'. Hierbij ligt de nadruk op leiderschap van het management en participatie van werknemers bij de bevordering van veilig en gezond werken.
De HeftruckHelden-campagne van wehkamp.nl, Gezond Transport en EVO was genomineerd in de categorie bedrijven met meer dan 100 werknemers/branche initiatief.

 ‘Bij onze eigen distributiecentra in Dedemsvaart en Maurik staat veiligheid zeer hoog in het vaandel. Sterker nog, wij doen geen enkele concessie aan veiligheid.” vertelt directeur operations Andries van Daalen. “Met de HeftruckHelden-roadshow kunnen we op een leuke manier aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp.”