Zwolle,
12
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

wehkamp.nl eerste online retailer die Lean & Green Award ontvangt

ZWOLLE, woensdag 12 december 2012 – wehkamp.nl ontving gistermiddag de ‘Lean and Green Award’. Deze award stimuleert bedrijven om naar een hoog duurzaamheidsniveau te streven door binnen vijf jaar hun CO₂-uitstoot met minimaal 20% te reduceren en tegelijkertijd de winstgevendheid te vergroten. Het door wehkamp.nl opgestelde plan van aanpak zal zorgen voor een vermindering van 3,5 miljoen kg CO₂ (37,6%). wehkamp.nl is de eerste online retailer die de ‘Lean and Green Award’ in ontvangst mag nemen.


“Als grootste online warenhuis van Nederland, zijn wij dagelijks bezig met het optimaliseren van ons logistiek systeem. Daarbij willen wij er ook voor zorgen dat onze logistieke oplossingen een hoog duurzaamheidsniveau hebben en wij onze CO₂-uitstoot reduceren. wehkamp.nl is dan ook ontzettend trots dat het nu als eerste online-retailer de ‘Lean and Green Award’ in ontvangst mag nemen”, aldus Andries van Daalen, Director Operations van wehkamp.nl.

Maatregelen voor verduurzaming   
Het plan van aanpak bevat maatregelen die zorgen voor een verhoging van de duurzaamheidsgraad van wehkamp.nl. Er zijn verschillende maatregelen in gang gezet die zorgen voor een vermindering van CO₂-uitstoot: het aantal naleveringen is met 90% verminderd, het aantal DHL Service Points wordt uitgebreid zodat 96% van de klanten binnen 4 kilometer afstand een afhaalpunt heeft, het commercieel drukwerk is zo goed als afgeschaft en het energieverbruik wordt in alle vestigingen sterk gereduceerd. Ook de bezorgtijden zullen worden verfijnd, om zo het percentage ‘niet thuis’ bij bezorgingen te verlagen. Tot slot zal wehkamp.nl de facturen en retourbonnen digitaliseren, wat naar verwachting een vermindering zal opleveren van 3 miljoen documenten. Met de genomen maatregelen heeft wehkamp.nl de CO₂-uitstoot al met 35% gereduceerd.

Lean and Grean award
De ‘Lean and Green Award’ is onderdeel van een stimuleringsprogramma van Connekt dat zich richt op duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. De stimuleringsprijs is bedoeld voor bedrijven die concrete maatregelen nemen om hun logistieke processen te verduurzamen en tevens hun winstgevendheid te vergroten. Het toekennen van de ‘Lean and Green Award’ gebeurt op basis van een plan van aanpak. wehkamp.nl heeft in dit plan zijn CO₂-doelstellingen voor de periode 2008 tot 2014 vastgelegd. Wanneer de doelstelling uit het plan van aanpak wordt behaald, wordt dit beloond met een ‘Lean and Green Star’.