Zwolle,
08
september
2015
|
15:03
Europe/Amsterdam

wehkamp start eigen online reality-serie

‘wehkamp’s next style vlogger’ gaat op zoek naar hét nieuwe vlogtalent van Nederland

ZWOLLE, 8 september 2015 – wehkamp gaat op zoek naar het nieuwe vlogtalent van Nederland in een vernieuwende online reality-serie, ‘Wehkamp’s Next Style Vlogger’. In een reeks van zes afleveringen wordt via een afvalrace het nieuwe vlogtalent van Nederland gekozen. De winnaar van het programma krijgt een contract aangeboden bij wehkamp en zal vervolgens wekelijks als stijlexpert de kijker voorzien van inspirerende vlogs. Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. De eerste aflevering zal op 1 oktober te zien zijn in het online magazine van wehkamp en op wehkamp's YouTube kanaal. Op 9 november is de live finale, waar de winnaar van de droombaan bekend wordt gemaakt.

Vernieuwende manier
De webwinkel is al tijden bezig met de creatie van vooruitstrevende videocontent waarbij fans en klanten een belangrijke rol spelen. Online video wordt steeds populairder. Consumenten kijken niet alleen via desktopcomputers of mobiele apparaten, maar ook via tv naar online video. Vloggers zijn de tv-personalities van de toekomst. De online reality-serie is hierin voor wehkamp een volgende stap. De serie wordt op een unieke en vernieuwende manier in beeld gebracht. “De kandidaat vloggers krijgen twee camera’s: één om hun eigen vlogs mee te filmen, en één om shots mee te maken voor de serie. Iedere aflevering wordt dus gefilmd door de kandidaat-vloggers zelf. Als kijker beleef je hierdoor het programma helemaal door de ogen van de kandidaten: alle spanning, alle vreugde, al het verdriet. We zoeken een echte storyteller; iemand die creatief, bijdehand en nieuwsgierig is. Iemand die inhoudelijk goed onderbouwde video’s maakt die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek,” aldus Puck Landewé, teamleider redactie bij wehkamp. 

Afvalrace 
Uit alle inzendingen worden vier kandidaten geselecteerd. Zij gaan strijden om de droombaan als vlogger voor wehkamp. De kandidaten worden op de proef gesteld door middel van uitdagende opdrachten die zij moeten uitvoeren. Hierbij worden ze intensief door coaches begeleid om het beste uit zichzelf te halen. Het team van coaches bestaat uit vooraanstaande Nederlandse vloggers, lifestyle-redacteuren en stijliconen. Tijdens de afvalrace bepaalt de kijker wie er doorgaat en wie er afvalt. Degene die aan het eind van het programma de populairste vlogger is met zijn of haar style-vlogs wint het programma en dus de droombaan bij wehkamp.