22
maart
2019
|
09:53
Europe/Amsterdam

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Multifunctioneel en flexibel distributiecentrum van ruim 100.000 m2

 

Vrijdag 22 maart opent Wehkamp haar tweede distributiecentrum in Zwolle. Dit nieuwe pand wordt gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van ruim 100.000 m2. Met deze uitbreiding investeert Wehkamp in duurzame groei. Het nieuwe pand wordt geopend door wethouder René de Heer, CEO van Wehkamp Piet Coelewij en COO van Wehkamp Maarten Tibosch.

Met de bouw van het nieuwe gebouw is Wehkamp nog beter in staat om in te spelen op de snelle groei die het bedrijf doormaakt. Maarten Tibosch, COO Wehkamp; “We zijn een digitale organisatie en hebben bij dit nieuwe distributiecentrum dan ook flink geïnvesteerd in geavanceerde IT systemen van Knapp en Manhattan, waarmee we op een zeer efficiënte manier hogere volumes aankunnen en de leverbetrouwbaarheid nog verder verhogen naar ruim 99,9%. Samen met ons team en een netwerk van partners hebben we een distributiecentrum gecreëerd waarmee we onze unieke propositie kunnen waarmaken en nog verder kunnen doorontwikkelen.”

Duurzame groei

Wehkamp heeft, samen met vastgoedpartner WDP, gekozen voor duurzame groei. Dat is overal in en om het nieuwe gebouw terug te zien. Op het eerste gebouw lagen al 10.000 zonnepanelen, met de komst van dit tweede pand wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid naar 15.000. Daarnaast is het pand voor 100% voorzien van ledverlichting en zijn er elektrische laadpalen geplaatst, ook voor fietsen. Regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Door het effectief gebruik van energie is het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp ruim 30% energiezuiniger. Daarnaast voorziet het distributiecentrum in uitzonderlijk duurzaam pakketvervoer door de reductie van lucht in pakketten.

Prettige werkplek

Het nieuwe gebouw is niet alleen heel duurzaam en geavanceerd ingericht, het is ook een prettige werkplek voor alle Wehkamp collega’s. Er is veel aandacht besteed aan goede ergonomische werkplekken, voorzien van hulpmiddelen die het werk makkelijker maken. Tilliften, aan te passen tafels en elektrisch aangedreven karren. Ook goede klimaatregeling en veel daglicht was een punt van aandacht bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum. Daarnaast heeft Wehkamp plek gecreëerd voor ruim twintig participanten; medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment is Wehkamp nog op zoek naar nieuwe collega’s.

Over Wehkamp

Wehkamp is het meest verrassende online warenhuis van Nederland. Wehkamp heeft ruim 2,7 miljoen vaste klanten, meer dan 500.000 bezoekers per dag en verstuurt meer dan 10 miljoen pakketten per jaar. En steeds meer vrouwen weten hun weg naar Wehkamp te vinden. Het assortiment bestaat uit ruim 400.000 verschillende artikelen van zo’n 2.000 merken, voornamelijk in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Wehkamp verkoopt grote internationale merken, lokale merken, kleine merken en exclusieve merken. Daarnaast produceert Wehkamp veel collecties onder private label. Wehkamp gelooft erin om mode en lifestyle op een slimme manier te combineren met online technologie en een fijne shopervaring, om zo een relevant en overtuigd platform te kunnen bieden aan haar klanten en partners. Inmiddels shopt meer dan 50% van de klanten mobiel en dan voornamelijk via de app. Voor het volledige assortiment geldt vandaag besteld, morgen in huis met gratis verzending én gratis retour. De missie van Wehkamp is simpel: het leven van alle gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maken.

Logistieke feiten

 • Footprint huidig en nieuw gebouw: 62.000m2
 • Vloeroppervlakte huidig en nieuw gebouw: 110.000 m2
 • 30.000 palletplaatsen
 • 750.000 bak- & dooslocaties
 • Vol geautomatiseerd orderverzamelsysteem met 525.000 opslaglocaties en 28 pickstations
 • 5 automatische verpakkingslijnen
 • Ruim 3,5 km hanggoed rekken
 • Ruim 6 km transportbanden
 • Team van 950 medewerkers
 • Ruim 50% van de logistieke collega’s werkt langer dan 15 jaar bij Wehkamp
 • Zo’n 36% van de logistieke collega’s werkt langer dan 20 jaar bij Wehkamp