29
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Twinkle100: wehkamp.nl grootste Nederlandse webwinkel

ZWOLLE, 29 september 2011 – wehkamp.nl, onderdeel van online retailgroep RFS Holland Holding, staat opnieuw bovenaan de top100 van grootse Nederlandse webwinkels. RFS Holland Holding, houdstermaatschappij van wehkamp.nl, create2fit.nl en fonq.nl is ook dit jaar weer met afstand de grootse online verkoper van Nederland. Met een omzet van 423 miljoen euro laat de onderneming de nummer twee en drie achter zich.

De Twinkle100, dé ranglijst met de grootste webwinkels van Nederland, biedt gedetailleerde informatie over onder meer omzet, bezoekersaantallen, toeleveranciers, betaalmethoden en keurmerken. Paul Nijhof, CEO van RFS Holland Holding (RFS) is verheugd met opnieuw een nummer 1 positie in Twinkle100. “In het opnieuw behalen van een nummer 1 positie zie ik de bevestiging van de goede richting van onze internetstrategie en de waardering voor de enorme inzet van alle medewerkers van RFS Holland Holding.  We gaan door met het scherp neerzetten van onze merken, het ontwikkelen van het assortiment en het aanbieden van een eigentijdse dienstverlening.”

De ranglijst bevat in totaal 130 verschillende bedrijven: 100 retailorganisaties en 30 online aanbieders van reizen; in deze vierde editie van de Twinkle100 heeft de laatste groep op veler verzoek een aparte travel top 30 gekregen. De omzet van de dertig grootste travelbedrijven (€ 2,9 miljard), is bijna even groot als die van de honderd grootste webwinkels (3,1 miljard euro). De 130 bedrijven in de uitgave zijn samen goed voor een omzet van 6,03 miljard euro.  

Top 10 retailers

1. RFS Holland Holding:             € 423,0 miljoen
2. Bol.com:                                 € 318,0 miljoen
3. Ahold:                                     € 149,0 miljoen
4. KPN:                                      € 109,0  miljoen                
5. H&M:                                     €  95,0 miljoen
6. Hema:                                     €  90,0 miljoen
7. Thuisbezorgd.nl:                      €  72,0 miljoen
8. Neckermann.com:                   €  68,4 miljoen
9. Coolblue:                                €  68,2 miljoen
10. Ticket Service:                      €  67,0 miljoen


RFS Holland Holding B.V.

RFS Holland Holding B.V. (RFS) is de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Lacent B.V., Create2fit en Fonq.nl. De onderneming is marktleider op het gebied van online winkelen in Nederland. Bij RFS Holland Holding B.V., met een jaaromzet van € 488 miljoen inclusief btw, werken in totaal 830 mensen. De strategie van RFS is gericht op het uitbouwen van haar leidende positie in online-winkelen in Nederland door organische groei van de bestaande formules, acquisities en het aangaan van strategische allianties met gerenommeerde retailers die actief zijn in Nederland.