08
augustus
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Online retailgroep RFS Holland Holding B.V. kondigt voorgenomen benoeming aan van Gert van de Weerdhof als CEO


ZWOLLE, 08 augustus 2013 – De Raad van Commissarissen van RFS Holland Holding BV (RFS) maakt hierbij bekend dat zij voornemens is de heer Gert van de Weerdhof te benoemen tot CEO van RFS Holland Holding en CEO van wehkamp.nl met ingang van 9 september aanstaande.
Gert van de Weerdhof (47) was tot eind juli werkzaam als Chief Retail Officer bij Esprit. Voordien was hij 6 jaar actief binnen Pearle Europe waarin hij functies bekleedde als Vice President en CEO. Hij startte zijn carrière in de FMCG industrie.

Gert van de Weerdhof rapporteert als CEO rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen van RFS. Hij werkt binnen de RFS directie nauw samen met de Chief Financial Officer, Pieter Verboom.

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van RFS Holland Holding BV: “Wij zijn bijzonder verheugd dat wij Gert van de Weerdhof bereid hebben gevonden om RFS en wehkamp.nl te gaan leiden. Wij zijn ervan overtuigd dat hij, met zijn kennis en ervaring, een belangrijke rol zal spelen bij het realiseren van onze groeistrategie.”

De Centrale Ondernemingsraad van RFS Holland Holding B.V. heeft positief geadviseerd over de benoeming van de heer Van de Weerdhof. De voorgenomen benoeming tot CEO RFS is ter goedkeuring voorgelegd aan de AFM.

RFS Holland Holding B.V. (RFS) is de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Lacent B.V., Create2fit en Fonq.nl. De onderneming is een van de marktleiders op het gebied van online winkelen in Nederland. Bij RFS Holland Holding B.V., met een jaaromzet van € 590 miljoen, werken ruim 800 mensen. De onderneming is de afgelopen jaren flink gegroeid. De strategie van RFS is gericht op het uitbouwen van haar leidende positie in online-winkelen door organische groei van de bestaande formules, acquisities en het aangaan van strategische allianties met gerenommeerde retailers.