29
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Matras wehkamp.nl als beste getest door Consumentenbond

‘Een dure matras is niet per se beter dan een goedkopere’
ZWOLLE, 29 oktober 2013 – De Consumentenbond testte pocketveringmatrassen van vijftien verschillende leveranciers. De matras van wehkamp.nl kwam als beste uit de laboratoriumtest.
‘Een dure matras is niet per se beter dan een goedkopere’, stelt de Consumentenbond na de test van 15 pocketveringmatrassen. De organisatie testte de matrassen onder andere op lichaamsondersteuning, de afvoer van vocht en stevigheid. Voor wehkamp.nl deed de Luxe Comfort 508712 (€200,-) mee aan de test. De matras scoorde een 7,9 in het laboratorium en eindigde daarmee op de eerste plaats. De Norma Combispring 20 latex (€600,-) eindigde op de tweede, en de Auping Adagio Pocket (€950,-) op de derde plaats. 

De matras van wehkamp.nl en de Vivo Pocket van Auping werden daarnaast getest door een panel van 12 proefslapers. De test vond plaats in een hotel in Scheveningen. Het panel mocht op elke matras een nachtje slapen. In deze test kwamen de matrassen gelijk uit de bus: 6 personen vonden de matras van Auping beter slapen, 6 personen kozen voor de matras van wehkamp.nl. Het prijsverschil geeft waarschijnlijk de doorslag bij de keuze van de consument: de pocketveringmatras van wehkamp.nl kost €200,- die van Auping €1.600,-.

De Consumentenbond publiceerde haar bevindingen in de Consumentengids van november. Op www.consumentenbond.nl/matrassen is de informatie over de test ook te vinden.