Zwolle,
06
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Krattenstapel van 14 keer Mount Everest voor grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld

ZWOLLE, 06 augustus 2014 – Bekuplast, producent van retourneerbare transportverpakkingen, levert 450.000 op maat gemaakte kratten aan het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl, dat in de zomer van 2015 zijn deuren opent. Het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld krijgt een krattenstapel met een totale hoogte van 14 keer de Mount Everest. Het is een van de grotere orders uit de Bekuplast-geschiedenis. De productietijd bedraagt in totaal zo’n 43 weken, waarin Bekuplast 24 uur per dag, 7 dagen per week werkt om de kratten tijdig klaar te hebben. De kratten worden in het hypermoderne magazijn ingezet om kleinere artikelen zoals kleding, schoenen en accessoires op te slaan. 
 
Klaar voor de toekomst
Met de komst van het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl is Nederland een logistiek centrum van wereldformaat rijker. De totale oppervlakte bedraagt 13 voetbalvelden en er worden straks 4 miljoen artikelen opgeslagen. “De verwachting is dat over 10 jaar de helft van de Nederlanders zijn aankopen online doet. Het nieuwe distributiecentrum geeft ons met al zijn logistieke innovaties de mogelijkheid om mee te groeien met die trend. Door de inzet van 468 geautomatiseerde treintjes worden producten uit de stellingen gehaald en in de bakken naar de inpaklocaties gebracht, waar het pakketje wordt klaargemaakt voor verzending. Binnen 30 minuten na bestelling kan een pakketje straks klaarstaan voor verzending naar de klant. Samen zorgen wij ervoor dat wehkamp.nl klaar is voor de toekomst”, aldus Andries van Daalen, programmadirecteur bij RFS Holland Holding, de moedermaatschappij van wehkamp.nl. 

(*klik op afbeelding voor groot formaat)

Op maat gemaakte kratten
Bekuplast heeft de kratten speciaal voor wehkamp.nl ontwikkeld. “Omdat RFS Holland Holding een duurzame visie heeft, hebben wij specifieke materialen gekozen om de bakken te produceren. Er is gekozen voor een duurzaam en hoogwaardig plastic (polypropylene) dat in combinatie met een weldoordacht en innovatief design, jaren meekan. De keuze is niet alleen vanwege duurzaamheidsdoelen op dit materiaal gevallen; het is ook de beste keus om aan strikte (maat-)tolerantie-eisen van de bak te kunnen voldoen. De bakken moeten door de jaren heen exact passen binnen het geautomatiseerde distributiesysteem. Daarnaast hebben de bakken een specifieke vormgeving gekregen die is afgestemd op de treintjes die door het distributiecentrum rijden.“ aldus Jacco Schutte, Salesmanager EU projects Bekuplast GmbH.

Bekuplast GmbH
Van ontwikkeling en productie tot verkoop en distributie: wij zijn gepassioneerd over kunststof meerwegverpakkingen. Onze klanten komen uit heel Europa en uit een grote diversiteit aan marktsegmenten. Zij komen niet slechts naar ons vanwege onze superieure kwaliteit aan standaardproducten, maar bovenal vanwege individuële en specifieke projectoplossingen. Dit is de specialiteit waarin onze creativiteit en ons innovatieve karakter samenkomen.