Zwolle,
26
augustus
2015
|
10:58
Europe/Amsterdam

Aankondiging: Koning Willem-Alexander opent nieuw distributiecentrum van wehkamp in Zwolle

Bestelling dezelfde dag in huis door hypermoderne techniek

ZWOLLE, 26 augustus 2015 - Zijne Majesteit de Koning opent woensdagochtend 23 september 2015 het nieuwe distributiecentrum van webwinkel wehkamp. Met een oppervlakte van 53.000m2 en ruimte voor 4 miljoen producten heeft wehkamp het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending. Daardoor krijgen klanten vanaf dit najaar hun producten nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Met dit technologisch hoogwaardige distributiecentrum krijgt Nederland - naast Schiphol, Aalsmeer en Rotterdam - ook in Zwolle een logistiek centrum van wereldformaat.

Het nieuwe distributiecentrum, waarin €100 miljoen is geïnvesteerd, vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle 200 vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Snel en duurzaam
Naast de geavanceerde logistiek heeft het gebouw een BREEAM “Excellent” certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat voor 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is er een ecologische tuin aangelegd. Hiermee biedt het nieuwe distributiecentrum niet alleen een snellere levering voor de klant maar is het ook minder belastend voor het milieu.