09
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gelderland Groep met designbanken naar wehkamp.nl

Online warenhuis ziet aanzienlijke groei in online woonmarkt 

ZWOLLE/CULEMBORG, 09 december 2013 - wehkamp.nl gaat samenwerken met Gelderland Groep, de toonaangevende Nederlandse meubelfabrikant van designbanken. De exclusief voor wehkamp.nl ontworpen 3-zitsbank en hoekbank zijn vanaf vandaag bij het online warenhuis verkrijgbaar. Beide banken zijn verkrijgbaar in tien verschillende kleuren en twee verschillende stofferingen. Daarnaast worden een bijpassende hocker en twee verschillende type sierkussens in het assortiment opgenomen. Met deze samenwerking breidt wehkamp.nl haar assortiment in het premium woonsegment uit. 


Aanzienlijke groei woonsegment 
wehkamp.nl is op dit moment marktleider in de online woonmarkt. "De online markt voor grootmeubelen is volop in beweging", aldus Erwin van Cooth, Unit Manager Huis, Tuin & Klussen bij wehkamp.nl. "We zagen in de afgelopen drie jaar een dubbelcijferige groei en hebben bewezen dat die drempel waar iedereen het in het verleden over had; 'een bank is online niet verkoopbaar', overwonnen kan worden. We verkopen bij wehkamp.nl jaarlijks inmiddels tienduizenden banken. Met Gelderland als toonaangevende naam in Nederlands design voegen we weer een prachtig merk toe aan ons assortiment." 

Nederlands design 
In het exclusieve ontwerp voor wehkamp.nl valt een subtiele detaillering op. De accentlijnen in de stoffering liggen niet - zoals gebruikelijk - op de snijvlakken, maar juist midden op de rug. Door de geraffineerde afwerking heeft de bank een mooie belijning gekregen, op een verder relatief stille unikleurige bank. Alle banken worden vervaardigd in Nederland. Ze worden ambachtelijk en op bestelling gemaakt door ervaren vakmensen met een voorliefde voor het meubelvak. De levertijd is slechts drie weken. Dit is zeer kort, vooral vergeleken met de levertijd van enkele maanden die gangbaar is in dit segment. "Met de online expertise van wehkamp.nl en onze liefde voor design en kwaliteit verwachten we veel van de samenwerking. wehkamp.nl doet er alles aan om het online kopen van een bank zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo krijgen klanten de mogelijkheid om gratis stofstalen te bestellen om hiermee de kleuren en de kwaliteit van de stoffen te beoordelen.", aldus Tecla Temmink, Directeur Gelderland Groep. 

Over Gelderland 
Gelderland is in 1935 in Culemborg opgericht als Meubelfabriek door de heer Oberman. Daar is toen ook de basis gelegd voor misschien wel het belangrijkste principe dat tot op de dag van vandaag leidend is; duurzaamheid en zitcomfort. Een goed ontwerp is voor Gelderland al sinds het prille begin in de jaren 30 een belangrijke pijler. In de tweede helft van de vorige eeuw was een aantal ontwerpers medeverantwoordelijk voor de uitbouw en het succes van de Gelderland collectie. Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos legden in die tijd met hun ontwerpen een stevige basis. Alle meubels worden vervaardigd in Nederland. Vandaag de dag bestaat de organisatie uit 40 medewerkers.