Zwolle,
02
oktober
2015
|
10:39
Europe/Amsterdam

Duurzame tuin wehkamp wint landelijke Heem-prijs

De duurzame tuin van het nieuwe distributiecentrum van wehkamp heeft de landelijke Heem-natuurprijs 2015 gewonnen. De duurzame tuin die bij dit BREEAM Excellent gecertificeerde distributiecentrum is gerealiseerd door de Koninklijke Ginkel Groep werd verkozen tot meest aansprekende Heem-natuurproject van 2015.

De Ginkel Groep heeft, in opdracht van projectontwikkelaar WDP, een duurzame tuin gerealiseerd met als doel een optimale bijdrage te leveren aan biodiversiteit in de omgeving. Er is daarbij gekozen voor een inheemse kruidenvegetatie. Daarnaast zijn er, verspreid over het buitenterrein, diverse items ter bevordering van de biodiversiteit opgenomen, waaronder een insectenhotel, zwaluwwand en een kikkerpoel.

De onafhankelijke jury oordeelde dat er naast een zeer duurzame inrichting veel aandacht is besteed aan informatie en educatie. Zowel in de tuin als in het bedrijfspand zelf worden bezoekers en medewerkers geïnformeerd over de duurzaamheidsgedachte van wehkamp. Dat een organisatie met een commerciële focus en doelstelling dit op deze manier uitdraagt is volgens de jury erg te waarderen. De jury hoopt dat dit een goed begin mag zijn van meer prachtig levend groen in de bedrijfslandschappen langs onze snelwegen.

Het was de zesde keer dat Heem de Landelijke Natuurprijs voor het beste en meest aansprekende natuurontwikkelingsproject uitreikte. Het doel van Heem is natuur dicht bij de mensen te brengen en bij te dragen aan de biodiversiteit in Nederland. Projectadviseur Mark Rotteveel ontving de prijs uit handen van vakjurylid Roel ter Horst, Afdelingshoofd Openbare ruimte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De jury bestond daarnaast uit landschapskunstenaar Jeroen van Westen en ecoloog Johannes Regelink van Regelink Ecologie en Landschap.