Zwolle/Utrecht,
08
oktober
2014
|
09:05
Europe/Amsterdam

DHL Parcel opent 1000e Parcelshop in Nederland

Logistiek partner van wehkamp.nl, DHL Parcel, heeft gisteren het 1000ste servicepunt geopend in de Coop supermarkt in Ridderkerk. Tevens was dit het startsein voor het gebruik van de nieuwe naam voor de servicepunten. Die heten voortaan DHL Parcelshop. Klanten van onder andere wehkamp.nl kunnen in een DHL Parcelshop terecht om hun pakje op te halen of retour te zenden. Nu al heeft 96 % van alle Nederlanders een Parcelshop binnen een straal van vier kilometer van zijn of haar huis. Deze reeds aanzienlijke dekking wordt de komende tijd nog beduidend vergroot door DHL Parcel.

Foto: Monique van der Voort, supermarktmanager van de Coop in Ridderkerk, samen met Hans Kraaijenbrink, Vice President e-Commerce van DHL Parcel.

Nieuwe naam
De opening van het DHL servicepunt in de Coop in Ridderkerk is ook het startsein voor de nieuwe naam Parcelshop. Eerder heetten de servicepunten ‘Servicepoints’. De nieuwe naam ‘Parcelshop’ sluit beter aan bij de bedrijfsnaam DHL Parcel, dé specialist in e-commerce. Bovendien is het de naam die DHL Parcel ook internationaal gaat hanteren voor zijn op- en afhaalpunten.

 

Boilerplate

Over DHL
DHL is wereldwijd de marktleider in pakketvervoer en logistiek. DHL biedt klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor, contractlogistiek en e-commerce. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 315.000 medewerkers. Kwaliteit, service, en kennis van de lokale markt zijn gericht op het voorzien in behoeften in de gehele distributieketen. DHL neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor klimaatbeheer, rampenbestrijding en onderwijs. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL. De groep boekte in 2013 een omzet van meer dan 55 miljard euro.