18
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

CEO wehkamp.nl Paul Nijhof benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ZWOLLE, maandag 17 juni 2013 – Vandaag werd Paul Nijhof, CEO van RFS Holland Holding B.V. (RFS), tijdens zijn afscheidsreceptie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn bezielende leiding aan RFS en daarmee zijn bijdrage aan de regionale werkgelegenheid en economie. Daarnaast werden zijn bijdrage aan een verdere professionalisering van de online retail branche en zijn maatschappelijke inzet op het gebied van jeugdzorg en leiderschapsontwikkeling geroemd. De versierselen werden overhandigd door de Commissaris van de Koning in Overijssel drs. Ank Bijleveld-Schouten. 

 

Bijleveld-Schouten roemde niet alleen Nijhofs verdiensten voor het bedrijf en de branche, maar ook zijn leiderschapsstijl: “de ondernemingsraad is erg positief over Nijhofs manier van leidinggeven. Dat is misschien wel de belangrijkste graadmeter voor hoe je als leider functioneert. De ondernemingsraad heeft groot respect voor zijn visie, betrokkenheid, daadkracht en openheid”.

Nijhof is sinds 2000 verbonden aan RFS, de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl en Lacent B.V. In april 2013 vierde Nijhof zijn 12,5-jarig jubileum bij de organisatie. In 2007 werd Nijhof benoemd tot CEO van RFS. Hij liet het bedrijf in 2008 transformeren van postorderbedrijf tot een 100% online retailer. Voor zover bekend is dit nog geen enkel ander postorderbedrijf in de wereld gelukt. wehkamp.nl werd onder leiding van Nijhof de nummer 1 online retailer van Nederland. Van een postorderbedrijf met dikke catalogi naar een trendy en eigentijds webwarenhuis.

Nijhof zette zich 12,5 jaar met veel enthousiasme en bezieling in voor het bedrijf. “Ik zie de omslag die de organisatie de afgelopen jaren heeft gemaakt en het succes van het bedrijf niet als mijn persoonlijke verdiensten, maar als de verdiensten van het gehele bedrijf. Toch vind ik het mogen ontvangen van een Koninklijke onderscheiding heel bijzonder”, aldus Nijhof.

‘Begrijpen wat mensen beweegt en een duurzame relatie met hen opbouwen’ is volgens Paul Nijhof de sleutel naar het succes van RFS.

Nijhof maakte begin mei bekend het bedrijf te verlaten en zich na 12,5 jaar te gaan richten op nieuwe dingen. Hij zal officieel vertrekken na de aandeelhoudersvergadering op 27 juni.