06
juni
2018
|
14:55
Europe/Amsterdam

bouw tweede distributiecentrum Wehkamp in Zwolle van start

De eerste kolom van het tweede distributiecentrum in Zwolle is geplaatst. Hiermee is de bouw van het te realiseren complex van in totaal ruim 60.000m2 een feit. Samen met de betrokken partijen en medewerkers gaven ceo van Wehkamp Piet Coelewij, burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer en Rien van Ast van WDP het startsein voor de bouw.

Alles voor de ultieme klantervaring

Het tweede distributiecentrum is ontworpen door DENC architecten en wordt gerealiseerd door aannemer VDR op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle aan de A28. De realisatie van de bouw wordt, net als bij het huidige pand, gedaan in samenwerking met vastgoedpartner WDP. Zij zijn tevens eigenaar van de twee gebouwen. Wehkamp en WDP investeren samen ruim 40 miljoen euro in deze bouw.

Piet Coelewij, ceo van Wehkamp: “Met deze uitbreiding bouwen we verder aan de ultieme klantervaring voor gezinnen in Nederland, waarbij we innoveren en investeren in de uitbreiding van ons assortiment, een shopervaring waar je blij van wordt en een makkelijke en snelle bezorgservice. Steeds meer mensen weten Wehkamp te vinden, met deze uitbreiding zijn we nog flexibeler ingericht op de toekomst en op de behoeften van onze klanten en partners.“

Het nieuwe gebouw wordt gekoppeld aan het huidige pand, het volledig geautomatiseerde e-commerce centrum, zodat er straks een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m2.

Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting eind 2018 gereed zijn.

 

Over Wehkamp

Wehkamp is het meest verrassende online warenhuis van Nederland. Wehkamp heeft ruim 2,7 miljoen vaste klanten, meer dan 500.000 bezoekers per dag en verstuurt meer dan 10 miljoen pakketten per jaar. En steeds meer vrouwen weten hun weg naar Wehkamp te vinden. Het assortiment bestaat uit ruim 400.000 verschillende artikelen van zo’n 2.000 merken, voornamelijk in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Wehkamp verkoopt grote internationale merken, lokale merken, kleine merken en exclusieve merken. Daarnaast produceert Wehkamp veel collecties onder private label. Wehkamp gelooft erin om mode en lifestyle op een slimme manier te combineren met online technologie en een fijne shopervaring, om zo een relevant en overtuigd platform te kunnen bieden aan haar klanten en partners. Inmiddels shopt meer dan 50% van de klanten mobiel en dan voornamelijk via de app. Voor het volledige assortiment geldt vandaag besteld, morgen in huis met gratis verzending én gratis retour. De missie van Wehkamp is simpel: het leven van alle gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maken.