Zwolle,
14
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

500 kilometer in 24 uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds

wehkamp.nl neemt met 18 rijders deel aan Homeride

ZWOLLE, 14 september – Op zaterdag 17 september 2011 gaan 18 medewerkers van wehkamp.nl de uitdaging aan en fietsen 500 km in slechts 24 uur voor het goede doel. De teams fietsen non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

500 kilometer
De 500 kilometer lange HomeRide gaat van het Ronald McDonald Huis in Groningen via de Huizen in Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring..

Fondsenwerving
Om deel te mogen nemen, moeten de renners minimaal € 14.000,- werven. “We hebben geprobeerd met diverse ludieke activiteiten het doel te halen. Zo verkopen we op de drie locaties van wehkamp.nl Broodjes Homeride en Homeride Koffie, zijn oude bureaustoelen verkocht en werden onder andere auto’s gewassen om geld in te zamelen. Daarmee hebben we tot dusver maar liefst € 22.000,- opgehaald.” aldus Dirk van den Bogaart, Corporate Reputatiemanager wehkamp.nl.

Sponsor
Al vele jaren steunt wehkamp.nl het Ronald McDonald Kinderfonds. “Als grootste online warenhuis van Nederland doen we dit onder ander in de vorm van producten, door het leveren van werk-en denkkapitaal van medewerkers uit onze organisatie en het organiseren van diverse fondsenwervende activiteiten. Deelname aan de HomeRide is voor wehkamp.nl een uitgelezen kans om de samenwerking met het Kinderfonds extra kracht bij te zetten.” aldus Van den Bogaart.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal tussenuit.

wehkamp.nl
wehkamp.nl, één van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,6 miljoen vaste klanten, ruim 110 miljoen bezoekers per jaar en circa 5 miljoen zendingen per jaar marktleider in online winkelen en is het grootste online warenhuis van Nederland. Het assortiment bestaat uit zo’n 100.000 artikelen verdeeld over Mode, - Huis, Tuin & Do It Yourself, - Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, - Sport & Vrije Tijd en Beauty & Wellness. De merkwaarden van wehkamp.nl -actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken- zijn leidend bij de keuzes die gemaakt worden in het assortiment, de services, de prijsstelling en de communicatie en komen in alle onderdelen van de winkelformule terug. RFS Holland Holding B.V. (RFS), de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl  en Lacent B.V., realiseerde met een omzet van 488 miljoen euro in het boekjaar 2010/2011, het beste resultaat in de geschiedenis van de onderneming.