07
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

1 op de 10 Nederlandse moeders koopt eigen Moederdagcadeau

Moeders willen een persoonlijk en verrassend cadeau

ZWOLLE, 07 mei 2013 –Aanstaande zondag slaan vaders en kinderen de handen weer ineen om hun vrouw en moeder een mooie dag te bezorgen. Uit het ‘Moederdagonderzoek 2013’* dat wehkamp.nl liet uitvoeren onder 768 consumenten, blijkt dat Nederlandse moeders het belangrijk vinden dat zij dit jaar een persoonlijk (82%) en verrassend (55%) cadeau krijgen. Opmerkelijk genoeg is een deel van de moeders zelf betrokken bij de aanschaf van hun eigen Moederdagcadeau. 1 op de 5 moeders kiest haar eigen cadeau en zelfs 1 op de 10 moeders koopt haar eigen cadeau.

Resultaten van het onderzoek laten zien dat 88% van de Nederlandse moeders tevreden is over de Moederdagcadeaus die zij krijgt. Vaders lijken met de cadeaus die zij kopen te voldoen aan de Moederdagwensen van hun vrouw. Het feit dat 20% van de Nederlandse vaders een cadeau koopt dat zijn vrouw zelf heeft uitgekozen en 10% van de moeders zelfs haar eigen Moederdagcadeau koopt, zou de tevredenheid van de Nederlandse moeder deels kunnen verklaren.

Het ideale cadeau: niet praktisch maar persoonlijk
Meer dan de helft van de Nederlandse moeders (56%) geeft aan geen duidelijke voorkeur te hebben voor het type cadeau dat zij ontvangt, zolang het maar persoonlijk is. De praktische cadeaus worden nagenoeg niet meer door de moeders gevraagd voor Moederdag: slechts 3% zit te wachten op een praktisch cadeau zoals een stofzuiger of strijkijzer. Naast het feit dat een cadeau persoonlijk en verrassend moet zijn, wordt originaliteit ook erg gewaardeerd (46%).

Altijd cadeautjes
75% van de Nederlanders viert Moederdag vrijwel altijd met cadeautjes. Wel blijkt het voor vaders ieder jaar weer lastig om een passend cadeau te vinden. Het kopen van het Moederdagcadeau wordt door 59% van de vaders uitgesteld tot slechts een of twee dagen van te voren. wehkamp.nl probeert daarom vaders te inspireren en te helpen bij het doen van een aankoop door op wehkamp.nl suggesties voor Moederdagcadeaus te doen. Vaders die ervoor kiezen om op deze mooie dag helemaal geen cadeau te geven aan hun vrouw, kunnen in vervelende situaties terechtkomen. Zo geeft bijna 1 op de 5 vaders aan dat zijn vrouw, ondanks dat zij aangaf geen cadeau te hoeven, vervolgens toch teleurgesteld was als ze daadwerkelijk niets kreeg.  

*Het onderzoek is uitgevoerd door Direct Research in opdracht van wehkamp.nl