overzicht
Nederlandse Kunstboek en Kunstkaartenbox - Din Pieterse
 • Uitverkocht

  Din PieterseNederlandse Kunstboek en Kunstkaartenbox

  24.95
  uitverkocht

  mail mij als dit artikel weer beschikbaar is

  bekijk alle Hobby & lifestyle

  Nederlandse Kunstboek en Kunstkaartenbox - Din Pieterse

  Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werk van ruim 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen wordt erin afgebeeld en beschreven - van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout en Rineke Dijkstra. Alle geselecteerde werken zijn ook in musea te zien.

  De Nederlandse Kunst Kaarten Box bestaat uit vijftig ansichtkaarten van kunstwerken door Nederlandse kunstenaars, gebaseerd op Het Nederlandse Kunst Boek.
  Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. De kunst die hier gemaakt werd, is ondenkbaar zonder buitenlandse invloeden en kunstenaars die zich hier vestigden. Zoals Nederlanders - van Dirk Bouts tot Van Gogh en Mondriaan - ook elders hun beste werk produceerden. Zelfs Rembrandt, die ons land nooit heeft verlaten, kleedde zijn figuren soms exotisch en droomde meer van verre landen dan van Amsterdamse regenten.

  Naast het typisch Nederlandse werk - Weidse polders en 'Hollands licht' - is er ook een scala aan meer exotische kaarten te vinden: schilders als Bouts en Van Gogh lieten zich ook door het buitenland inspireren. Al met al biedt De Nederlandse Kunst Kaarten Box een divers aanbod aan prachtig vormgegeven ansichtkaarten: ideaal om te bewaren, op te hangen of natuurlijk te versturen.

  lees meer

  Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  toegevoegd aan winkelmand