Nederland in de 2e Wereldoorlog - Hoe het werkelijk was 2 (DVD)

  Nederland in de 2e Wereldoorlog - Hoe het werkelijk was 2 (DVD)

  19.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Nederland in de 2e Wereldoorlog - Hoe het werkelijk was 2 (DVD)

  Deze 3 DVD box bevat de laatste 3 delen uit een bijzondere 6 delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de 2e Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze alles omvattende oorlog. Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog en hoe de overheersing van de Duitsers ervaren werd.

  Dvd 4 -Het dagelijks leven, we zien o.a. hoe men zich op straat laat fotograferen voor de invoering van het persoonsbewijs, in Maastricht wordt in de zonnige tuin van het Kleuterhuis van de NSB een kinderfeest georganiseerd en de professionals en onafhankelijken verrijden het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg, rond Valkenburg, de zgn. Cauberg Criterium.

  Dvd 5 -Door de ogen van de burger, Hier zien we o.a. de mobilisatie en de verwoestingen in Rotterdam tot de bezetting en de bevrijding, een 8mm amateurfilm die laat zien hoe het de ondergedoken kinderen verging op de boerderij van boer Johannes Bogaard, die later nog een onderscheiding heeft ontvangen voor het helpen redden van meer dan 300 Joodse landgenoten. We zien ook de voedseldropping in Aerdenhout, arrestaties door de Binnenlandse Strijdkrachten, hout sprokkelen in de hongerwinter en de bevrijding van Leiden.

  Dvd 6 - De Bevrijding, we zien naast oorlogshandelingen zoals de Slag om Arnhem, ook authentieke en aangrijpende beelden van onder meer de hongerwinter, de terugkeer van koningin Wilhelmina in Nederland na 5 jaar ballingschap en de start van de wederopbouw.
  Dagelijks leven
  Door de ogen van de burger
  De bevrijding
  lees meer

  Specificaties