Adam Higginbotham Nacht in Tsjernobyl

  34.99

  Nacht in Tsjernobyl - Adam Higginbotham

  Nacht in Tsjernobyl van Adam Higginbotham is het definitieve verhaal van de grootste kernramp ooit, geschiedenis die leest als sciencefiction.

  In de vroege morgen van 26 april 1986 ontploft een van vier reactoren van de kerncentrale in Tsjernobyl. Duizenden mensen sterven; miljoenen in Oost-Europa en ver daarbuiten worden blootgesteld aan gevaarlijke radioactieve straling. De ramp betekende een keerpunt in het denken over nucleaire energie, luidde indirect ook de ondergang van de Sovjet-Unie in en markeerde daarmee het einde van de Koude Oorlog. Op basis van nieuw archiefmateriaal en interviews met getuigen reconstrueert Adam Higginbotham de ramp in Tsjernobyl. Hij roept een verdwenen wereld op van geheim agenten, slecht toegeruste technici en helden die zich opofferen voor de Sovjet-Unie.

  Nacht in Tsjernobyl beschrijft de definitieve ondergang van een wereldrijk, maar ook de levens van zovelen wier bestaan in die nacht in 1986 werd verwoest. Adam Higginbotham (1968) is journalist en schrijver. Hij was als redacteur verbonden aan Face en The Sunday Telegraph. Hij publiceert regelmatig in onder meer The New Yorker, The New York Times en Wired.

  Klik hier voor de noten: https://www.amboanthos.nl/noten-bij-nacht-in-tsjernobyl-2/

  lees meer

  Specificaties

  AuteursAdam Higginbotham
  Soort artikelGeschiedenisboek
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's480
  UitgeverAmbo|Anthos
  Jaar van uitgifte2019
  ISBN9789026334177
  bekijk alle specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

  Toegevoegd aan je winkelmandje

  kies je maat

  Tot 40% korting

  Categorieën

  Mijn account
  Help