Muzikaal speelgoed

Ouders denken er soms wat anders over maar voor kinderen is niets zo leuk als zingen en dansen en heel veel lawaai maken op gitaren, trommels, keyboards en xylofoons. Met de muziekinstrumenten en radio’s, cd-spelers en karaoketorens van o.a. Vtech, BigBen, Kidkraft en Janod stimuleer je hun muzikale talenten in een vroeg stadium.

13 Resultaten
Aanbevolen

13 Resultaten

Muziek

Wat is er nou leuker dan samen te dansen door de kamer? Zet de radio aan of maak zelf muziek met één van onze muziekinstrumenten. Pak er een gitaar of een tamboerijn bij voor vrolijk geluid. Of beleef de avonturen van een straatmuzikant met een accordeon. Of je nu zelf muziek maakt, liedjes zingt of luistert. Zet een stap in de muzikale wereld met één van onze instrumenten of muziekspelers van merken als BigBen, Hape of Janod.

Voordelen van muziek

Muziek is goed voor de ontwikkeling. Niet alleen voor oudere kinderen, maar ook voor baby’s. Muziek kan overgangen in dagritme aangeven: zingen voor het eten, tandenpoetsliedje en een liedje voor het slapen gaan. Daarnaast heeft het een positief effect op de taalontwikkeling. Bij muziek maken en zingen, moet je namelijk onderscheid maken tussen verschillende klanken. Ook helpt het bij het leren beter te concentreren. Het concentreren op de muziek maakt de hersenen actief en dit zorgt voor betere prestaties. Om zelf muziek te maken moeten de verschillende hersendelen goed samenwerken: luisteren, noten lezen en het instrument bespelen.

Zing de sterren van de hemel

Voel je als een echte superster met een karaoke set en een microfoon in je hand. Sommige microfoons nemen zelfs jouw liedjes op, zodat je jouw zangkunsten terug kunt luisteren en vol trots aan papa of mama kan laten horen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.